Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

20. JUBILEJNÍ AKADEMICKÝ KOŠT SLIVOVICE

20. JUBILEJNÍ AKADEMICKÝ KOŠT SLIVOVICE

26. 1. 2018 - Akademické košty slivovice na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně mají tradici již od roku 1999, kdy proběhl historicky první akademický košt.

Motto:„SLIVOVICE A MANŽELSTVÍ JE JAKO PAST. KDYŽ DO NÍ SPADNETE, NEMŮŽETE, ALE ANI NECHCETE VEN. PITÍ SLIVOVICE A LÍBÁNÍ TOTIŽ PATŘÍ MEZI NEJKRÁSNĚJŠÍ ZPŮSOBY MLČENÍ.“

NÁMOŘNICKÁ UNIE ve spolupráci s FORMACÍ V.S.R. pořádá pro SPOLEČNOST PRO ŠÍŘENÍ ODKAZU ALBRECHTA Z VALDŠTEJNA 20. JUBILEJNÍ AKADEMICKÝ KOŠT SLIVOVICE v pátek 2. února 2018.

Pořadatelé kladou již od prvního ročníku důraz na objektivitu koštu, kdy hodnocení probíhá švýcarským způsobem. Tedy dodavatelé vzorků, kteří jsou zárověň i hodnotiteli, neochutnávají všechny vzorky, ale pouze jejich část. Objektivita dále spočívá ve výměnách dvojic hodnotitelů, kteří v každém kole navíc hodnotí jiné vzorky.

Začátek akce je v 18.00 hodin v prostorách Laboratorního centra Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Vavrečkova 275, 762 72 Zlín vedle autobusového nádraží ve Zlíně.

Záštitu nad akademickým koštem převzali: doc. Ing. František Buňka, Ph.D. – děkan Fakulty technologické UTB ve Zlíně a doc. Ing. Roman Čermák, Ph.D. – proděkan Fakulty technologické UTB veZlíně.

Košt bude zahájen slavnostním pochodem generálů s insignií. Hodnocení proběhne pod pedagogickým dohledem Boženy Němcové. K tanci a poslechu hraje a zpívá zlínská legenda JAZZZUBS.

Pro nesoutěžící jsou občerstvení, kulturní program a další výhody oproti soutěžícím zajištěny

Pravidla:

§1 Každý zájemce o hodnocení odevzdá 1/2 litru slivovice v transparentním obalu.

§2 Vzorky budou přebírány v kanceláři 434/U15 (nová budova Fakultytechnologické, Vavrečkova 5669); denně vždy od 16:00 – do 17:00 hodin.V den koštu budou vzorky přebírány od 12:00 – do 17:00 hodin. Pro znalce a ostřílené koštéry lze vzorky přihlásit přímo u doc. Blahy,v kanceláři 333/U15, pouze po předchozí telefonické domluvě.

§3 Do soutěže bude zařazeno prvních 64 přihlášených vzorků.

§4 Každý producent *) se stává zároveň i hodnotitelem *); v případě vážných překážek musí producent udělit mandát jinému hodnotiteli *).

§5 Líbání je povoleno po pátém kole (kdy již bude ústní dutina dokonale dezinfikována) se souhlasem líbající/ho i líbaného/né (resp. líbající/ho i líbané/ho).

§6 Vstup osob bez vzorků*) a osob doprovodných*) je po uhrazení povinného příspěvku na kulturní program dobrovolný.

§7 Výše dobrovolného příspěvku pro osoby uvedené v § 6 lze odvodit od platné sazby stravného stanovené zákonem č.125/1998 Sb. o cestovních náhradách.

§8 Vstupné osob uvedených v § 6 je možné nahradit příspěvkem pitelného destilátu na občerstvení v minimálním množství 0,5 l. To však nenahrazuje příspěvek na stočné.

§9 Hodnocení proběhne švýcarským způsobem.

§10 Připraveny budou: kulturní vložky, přestávky, občerstvení, živá hudba a toalety na etáži.

§11 Cestovné a pobyt na protialkoholické záchytné stanici si hradí každý sám.

§12 V dobrovolném příspěvku na stočné jsou garantovány silné zážitky a nezapomenutelné vzpomínky.

§13 Jednacími jazyky jsou angličtina, čeština, slovenština, valaština, hanáčtina, polština, staročeština, brněnský argot, horňáčtina a dolňáčtina a všechny euroasijské jazyky.

Legenda: *) fyzická osoba starší 18 let libovolného pohlaví, rasy, vyznání či místa bydliště

Předběžný kulturní program:

 Slavnostní pochod generálů s insignií. Úvodní projevy. Autorská poezie generála Vladimíra Cetkovského. Ohlédnutí za 20 lety akademických koštů. Slavnostní vyhlášení výsledků.

03936-0018.jpg

Na akci Vás srdečně zvou:Námořnická Unie,Formace V.S.R., Společnost pro šíření odkazu Albrechta z Valdštejna a Fakulta technologická.

Zdroj: Ing. Dušan Fojtů

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz