Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival zdravého nakupování 2018

Festival zdravého nakupování 2018

12. 2. 2018 - Zdraví začíná správným nákupem.

Během 12 dnů (15.2. - 4.3.) otevřeme stánky, kde budou nutriční terapeuti zájemcům zdarma odpovídat na otázky týkající se zdravého životního stylu, prevence civilizačních onemocnění a vědomého nakupování. Na stáncích bude možné požádat i o nutriční poradenství a vyzkoušet si měření na chytré osobní váze.

3. ročník Festivalu zdravého nakupování

Blíží se třetí ročník Festivalu zdravého nakupování – 21 míst, 15 měst. Nutriční terapeuti budou zákazníkům zdarma odpovídat na otázky vhodného výběru potravin, správné výživy a zdravého životního stylu. Poradí, jak se orientovat při nákupu potravin či jak číst správně údaje uváděné na potravinách. Pro zájemce budou k dispozici chytré osobní váhy na měření skladby těla a organizované společné nákupy s nutričním terapeutem.

Obecně prospěšná společnost “Vím, co jím a piju“ otevře stánky Festivalu celkem na 21 místech v 15 městech. Důvodem je velký zájem veřejnosti, která se díky nutričním terapeutům, přítomným přímo v prodejnách, může dozvědět více o své kondici. O tom, jak číst údaje na potravinách a jak vybírat výrobky vhodné pro zdravý životní styl. Zažít můžete i společný nákup s nutričním terapeutem, samozřejmostí jsou pak ochutnávky potravin certifikovaných logem Vím, co jím.

Záměrem celého festivalu je zvýšit povědomí o přímém vztahu mezi kvalitou a kvantitou přijímané stravy se zdravím a kondicí. Vyvážená strava v přiměřeném množství totiž významně omezuje vznik neinfekčních civilizačních onemocnění jako je nadváha, obezita, onemocnění srdce a cév, cukrovka 2. typu, a je tak součástí jejich prevence.

V rámci Festivalu zdravého nakupování budou na všech festivalových prodejnách organizované asistované nákupy s odborníkem na výživu. Můžete tak získat větší jistotu při výběru potravin vhodných pro zařazení do vyváženého a zdravého jídelníčku. Pokud i vy chcete vyzkoušet nákup s odborníkem, neváhejte a registrujte se.

Prohlídka je zdarma, ale registrace je nutná s ohledem na omezenou kapacitu. Registrace jsou možné do dne předcházejícího prohlídce, dále se můžete o volných místech informovat přímo na stánku Festivalu zdravého nakupování na jednotlivých prodejnách.

„Lidé vnímají výživová doporučení selektivně, často mají strach z přídatných látek, šizených potravin, v lepším případě hledí jen na kilojouly. Celkové nutriční složení potravin ale sleduje málokdo,“ upozorňuje PhDr. Karolína  Hlavatá, PhD.  „Stravovat se zdravě nemusí být nutně dražší. Nevhodně sestavený jídelníček vede k přejídání, a proto nás stojí často více peněz než pestrý jídelníček s vyváženým poměrem živin,“

Pokud se zúčastníte prohlídky, naučíte se

  • Jak stanovit priority při nakupování
  • Jaké informace na atraktivních obalech potravin sledovat. Které informace musí být uvedené a které mohou být pro nakupujícího matoucí
  • Jak se orientovat v tabulce výživových hodnot
  • Vybírat potraviny s vlákninou jako součást každodenního jídelníčku
  • Vybírat ovoce a zeleninu a jak je začlenit do svého jídelníčku
  • Vybírat potraviny s ohledem na obsah cukrů, tuků a soli
  • Na co při nakupování nezapomínat

 

Nejen číslo na váze, ale i složení těla hraje roli

Využijte také možnost si pod odborným dohledem změřit složení těla na bioimpedační váze a krevní tlak. Dozvíte se nejen svou hmotnost a body mass index (BMI), ale i jaké je zastoupení tělesného tuku a svalů ve vašem organismu, jaké je vaše riziko srdečně-cévních onemocnění dle množství nebezpečného viscerálního tuku.

S nutričním terapeutem také můžete prodiskutovat své současné stravování. Možná vás pochválí, že děláte vše správně, možná doporučí, abyste do svého stravování zařadili některé druhy potravin častěji.

Ochutnávka potravin s logem Vím, co jím

V rámci doprovodného programu jsou na prodejní ploše prodejny připraveny ochutnávky produktů s logem Vím, co jím. Logo pomáhá s výběrem výživově hodnotných potravin. Spotřebitel snadno zjistí, že produkt má nízký obsah rizikových živin jako jsou sůl, jednoduchý přidaný cukr, nasycené a trans mastné kyseliny. Mnohé potraviny, nesoucí logo, mají i vyšší obsah vlákniny, která je pro lidské tělo nedocenitelná. V současné době je označeno přes 400 výrobků a další  přibývají.

 

Místo konání: 15 měst, 21 míst - na prodejnách Albert

Začátek akce: 15.2.2018 11:00

 

Video pozvánka - https://www.youtube.com/watch?v=Tu14sg1x6L8

 

 

Zdroj: Vím, co jím a piju, o.p.s., www.vimcojim.cz

 

 

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz