Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojmo - festival dokumentárních filmů Jeden svět

Znojmo - festival dokumentárních filmů Jeden svět

7. 3. 2018 - Letošní 20. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden Svět uvede 128 filmů a vybízí k aktualizaci systému.

Stále větší část životů se odehrává ve virtuálním světě, rozmach sociálních sítí a s nimi spojené dezinformace a mediální manipulace jsou jedním z největších problémů současnosti. Je třeba rozlišovat, co je pravda a co není, mít názor. Nejen počítačové systémy potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace. Jeden svět nabídne pohled na problematiku lidských práv z mnoha různých, často nečekaných úhlů pohledu a přiveze filmy z 52 zemí světa.

Sedmý Jeden svět ve Znojmě nabídne veřejnosti od 20. do 23. března osm snímků. Festival slavnostně zahájí český snímek Švéd v žigulíku režiséra Petra Horkého. Diváky ve vestibulu Kina Svět přivítá v úterý 20. března ochutnávka vín VOC Znojmo, vegetariánský catering znojemského bistra Chez Martine a hudba písničkáře Dana Vertígo. Většinu festivalových dokumentů doprovodí debata s hostem.

 

04038-JEDEN_SVET_01.jpg

 

Projekcím pro veřejnost předcházejí od 15. do 20. března dopolední projekce pro publikum ze základních a středních škol. Pro žáky ve věku od 8 do 14 let je připravena série krátkých filmů, pro starší a studenty pak vybrané středometrážní snímky. Po filmech následují debaty, kde se mladí diváci dozvědí více o tématu filmu a mají možnost vyjádřit svůj názor. „V letošním roce přišel festival s aktuálním tématem, o které se mladí lidé zajímají. O tom svědčí enormní zájem studentů, díky němuž uvažujeme o navýšení počtu dnů školních projekcí,“ doplňuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

 

Informace o festivalu najdete na www.jedensvet.cz a www.znojemskabeseda.cz, aktuální novinky na https://www.facebook.com/jedensvetznojmo.

 

 

 

Zdroj: Kamila Kolesová, vedoucí marketingu

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz