Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival středomořských chutí a vůní

Festival středomořských chutí a vůní

4. 6. 2012 - PRAHA - Festival středomořských chutí a vůní – pod tímto názvem se letos představí již pátý ročník akce, kterou Praha pravidelně hostí již od roku 2008 (první ročníky proběhly pod názvem Festival francouzských chutí a vůní). Návštěvníky kulinářské akce i letos čekají pochoutky z celé oblasti Středozemního moře.

Od čtvrtka 7. do neděle 10. června se na Náměstí Republiky představí speciality z Francie, Španělska, Itálie a Řecka, festival bude pokračovat v září na Kampě.

„Stejně jako v minulých letech bude festival výjimečný tím, že za návštěvníky vyrazíme přímo do ulic,“ uvedl ředitel pořádající agentury KAZAK Communication Thomas Bouton. „Abyste na vlastní kůži zažili nefalšovanou středomořskou atmosféru, stačí přijít na Náměstí Republiky a vybrat si z nepřeberného množství tradičních a originálních produktů Středomoří.“

Festival bude probíhat každý den mezi 10:00 a 20:00 a i letos bude nabídka bohatá – na stáncích najdete mnoho druhů vín, paštik, šunek, kvalitních sýrů, olivových olejů, čerstvých těstovin, uzenin a dalších lahůdek. Přímo na místě pak budete moci ochutnat například tradiční barbecue nebo čerstvé italské těstoviny. Festival je tak neopakovatelnou příležitostí, jak na jednom místě ochutnat nebo zakoupit to nejlepší z nepřeberné nabídky středomořských lahůdek.

O atmosféru se přímo na místě postarají hudebníci hrající jazz (Jazz Trio s Matoušem Kobylkou, Charlotte Fairman & přátelé), latinskoamerickou (Atarés, Los amigos, Pragason) a středomořskou hudbu (DUDU). Jejich koncerty proběhnou každý den vždy od 14:00 do 20:00 hodin.

Festival středomořských chutí a vůní bude pokračovat na podzim, přesněji od 6. do 9. září, tentokráte na Kampě. Více informací o akci včetně představení jednotlivých vystavujících naleznete na webu www.stredomorsky-aperitiv.cz.

O Festivalu středomořských chutí a vůní:
Tradice středomořského festivalu chutí a vůní sahají do roku 2008, kdy proběhl jeho první ročník (tehdy ještě pod názvem Festival francouzských chutí a vůní). Akce si klade za cíl představit unikátní kulinářské produkty Středomoří a jejich dovozce českým spotřebitelům. Festival pořádá společnost KAZAK Communication s.r.o.

Festivalu se účastní:
Antoine Philippe – dovozce francouzských vín
Dobré portské – dovozce portského vína
Fransýr – dovozce a prodejce francouzských sýrů
Frutapura – obchod s ovocem, zeleninou a bylinkami
GOURMET Partners – dovozce a distributor terrin, foie gras, oliv, kávy a dalších lahůdek
Gurmán - Labužníkův ráj - prodejna nejen francouzských sýrů a delikates
Cheesy – dovozce a prodejce sýrů, oliv, olivového oleje oliv dalších produktů
Chez Greg Pere et fils – francouzská vína a delikatesy
Jan Paukert – tradiční lahůdkářství
Pekařství Petite France – výrobce pečiva, prodejce paštik, olivového oleje a marmelád
LANGUEDOC – dovozce francouzských vín
La Bottega di Aromi – obchod italskými víny a delikatesami
Levandule – prodejce francouzské přírodní kosmetiky a bytových dekorací
Los Optimísticos – obchod vínem
OLYMPIA – obchod s řeckými delikatesami a víny
Paul – tradiční francouzské pekařství
Singa – dovozce francouzských džemů
Topfoodmarket – dovozce řeckých potravin a pochoutek
Very Good Saucissons – dovozce francouzských uzenářských výrobků

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz