Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Bezděkovský levandulový festival 2018

Bezděkovský levandulový festival 2018

24. 4. 2018 - V Bezděkově u Úsova proběhne 5. a 6. července 2018 již druhý levandulový festival, který je unikátní v rámci ČR.

Ve sváteční dny, 5.a 6.července 2018, se stane malá vesnička Bezděkov u Úsova opět hlavním „tahákem“ zájmu pro všechny, kteří mají rádi levanduli, farmářské a lokální produkty, k tomu dobrou muziku a zábavu. Organizátoři z místního Levandulového statku připravili již druhý ročník slavností levandule s názvem Bezděkovský levandulový festival 2018.

04148-IMG_9825u.jpg

 

04148-IMG_9447u.jpg


Na pódiu po oba dny proběhne bohatý program. V areálu se návštěvníci také můžou těšit na komentované prohlídky levandulových polí a statku, focení v levandulových záhonech profesionální fotografkou a také soutěž o nejlepší bábovku od návštěvníků. Na své si přijdou i nejmenší, pro které organizátoři připravují atrakce. V rámci netradičního občerstvení bude připravena nabídka domácích limonád, levandulové zmrzliny, k dostání bude například mimo běžného i speciálně pro tuto příležitost uvařené levandulové pivo a další speciality. Pro nákupy budou návštěvníkům k dispozici prodejní stánky s výhradně lokálními prodejci, kteří nabídnou i speciální produkty ve vztahu k levanduli. Například levandulovou kosmetiku, různé typy levandulových vín, likérů, nealko nápojů, těstovin, olejů, paštik, perníčků, ale i sazenic různých bylin, francouzských chuťovek, keramiky a dalšího velkého množství netradičních produktů.

 

04148-levandulovy_festival.jpg

 

A jak tato myšlenka vznikla? „Někdy v roce 2016 před Vánocemi jsme si s Veronikou řekli, že by bylo skvělé pořádat na statku nějakou větší akci pro lidi, kteří k nám v průběhu roku jezdí stále častěji obdivovat naše levandulové pole, způsob pěstování a naši práci. Chtěli jsme jim tak poděkovat za jejich nadšení a přízeň“ říká Lukáš Drlík, který je společně s Veronikou Pejšovou hlavním organizátorem festivalu.  „Za dva dny nás v rámci prvního ročníku navštívilo přes 5700 návštěvníků, což několikanásobně předčilo všechna očekávání. Ohlasy, které jsme zaznamenali již přímo v rámci festivalu osobně nebo po něm byly velmi pozitivní a moc nás to těšilo. Toto byl pro nás hlavní signál letos navázat druhým ročníkem. Nyní máme v plánu tuto akci ještě dále zlepšovat vzhledem k tomu, že vloni to byla naše první pořadatelská zkušenost. Věříme, že se návštěvníci opět budou bavit, získají nové poznatky, ale že si v našem levandulovém ráji i odpočinou a opět se k nám vrátí“ uzavírá Veronika Pejšová.

 

04148-IMG_0529u.jpg

 

04148-IMG_0553u.jpg

 

 

 

 

Zdroj: Zdeněk Hladík, Levandulový statek Bezděkov

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz