4. 5. 2018 - Slavnostní galavečer s předáním cen oceněným kuchařům proběhl ve čtvrtek 26. 4. 2018 v Royal Theatre na pražských Vinohradech.
Večerem provázela herečka a milovnice gastronomie Markéta Hrubešová.
Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již popáté. Vzorem je pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou každoročně vyhlašuje prestižní německý časopis Der Feinschmecker.
Redakce Gastro&Hotel oslovila 40 gastronomických odborníků, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery a gourmety hodnotící restaurace. Každý z nich měl sestavit svůj vlastní žebříček.
Výsledky ankety Zlatý kuchař 2017
Volilo se v šesti kategoriích: Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku,
Síň slávy – Hvězda gastronomie, Zlatý cukrář a Volba veřejnosti.
Zlatým kuchařem roku 2017 se stal v anketě časopisu Gastro&Hotel profi revue Jan Punčochář (Grand Cru Restaurant & Bar), stříbrnou příčku obsadil Přemek Forejt (Entrée Olomouc) a bronzový byl Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise).
Umístění v dalších kategoriích:
Zlatý zahraniční kuchař: Riccardo Lucque, Aromi
Objev roku: Ondřej Dulanský, Pavillon, Brno
Síň slávy: Roman Paulus, Alcron
Zlatý cukrář: Lukáš Skála, Bruxx a Šporkův palác, Praha
Volba veřejnosti: Roman Till, restaurant Tři Věžičky, Jihlava
Kompletní seznam všech oceněných kuchařů najdete na www.zlatykuchar.cz.
Zdroj: Stanislava Krejčová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.