Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018

Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch je DestinaCZí 2018

27. 7. 2018 - Prvorepublikový Letohrádek sv. Vojtěch v Počátkách na Pelhřimovsku získal nejvíce hlasů v šestém ročníku soutěže o nejoblíbenější destinaci České republiky v kategorii ČS100.

Svůj hlas mu dalo bezmála tři a půl tisíce hlasujících, kteří rozhodli o nejoblíbenějším místu spojeném se stým výročím založení Československé republiky.

„Za Vysočinu vždy nominujeme zajímavá místa s turistickým potenciálem s cílem podpořit domácí cestovní ruch a poukázat na jedinečná místa našeho kraje, která rozhodně stojí za to navštívit," informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák, jehož organizace do tří kategorií - Česko jede, Trendy a novinky, ČS100 nominovala hned několik turisticky atraktivních míst napříč Vysočinou. Nejlépe si za Vysočinu vedl právě Letohrádek sv. Vojtěch, který v soutěži vyhlašované agenturou CzechTourism získal pomyslné zlato.

Původně Fáčkův mlýn, dnes Letohrádek svatý Vojtěch nabízí ubytování jako za starých časů. Je ideálním místem pro náročné hosty, které nejen přítomnost komorníků a služebných okamžitě přenáší do doby první republiky. Apartmány se jmenují po slavných prvorepublikových herečkách a hercích, a tak se návštěvníci mohou zabydlet u Vlasty Buriana nebo Lídy Baarové. Dobová je i kuchyně stylové restaurace, kde si pochutnáte na svíčkové, kachním stehýnku nebo třeba borůvkových knedlících. „Téma první republiky bylo delší čas opomíjené, a tak je příjemné, že letošní stoleté výročí tuto dobu připomíná, vrací se do módy a ukazuje, jaká ta doba tenkrát byla," pochvaluje si jak vítězství v soutěži, tak letošní významné turistické téma majitel letohrádku Pavel Beneš. Sám nejprve uvažoval, že bude objekt využívat jen pro své soukromé potřeby. „Bylo by škoda se o tu atmosféru nepodělit, a tak záměr otevřít brány letohrádku veřejnosti zvítězil," doplnil Pavel Beneš, který zároveň připomněl, že až do konce září je možné v areálu letohrádku zhlédnout výstavu Tři oříšky pro popelku, která se poté bude stěhovat zpátky na zámek Moritzburg nedaleko Drážďán, kde se pohádka natáčela.

 

O soutěži DestinaCZe 2018

O titul nejlepší tuzemské turistické atraktivity soutěžili letošní finalisté od 14. května do 24. června. Po tuto dobu přidělovala veřejnost prostřednictvím webových stránek www.ceskozemepribehu.cz hlasy soutěžícím ve třech kategoriích: Česko jede, Trendy a novinky, ČS100. Rozdáno bylo celkem přes 40 000 hlasů. Absolutním vítězem letošního ročníku soutěže o nejoblíbenější destinaci České republiky, se stala Stezka korunami stromů - Krkonoše, která obsadila první místo v kategorii Trendy a novinky. Kategorii Česko jede, která představuje aktivní dovolenou, pak ovládla cyklostezka Ohře.

 

 

Přílohy
files/Letohrádek sv. Vojtěch_ocenění
files/Letohrádek sv. Vojtěch_foto

 

 

 

 

Zdroj: Mgr. Monika Brothánková, Vysočina Tourism, příspěvková organizace

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz