Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA

 NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA

02. 10. 2018 - Pokud máte rádi podzimní přírodu a rádi se projíždíte na kole nebo se procházíte, přijďte za námi v sobotu 6. 10. na Masarykovo náměstí do Uherského Hradiště, kde se budou symbolicky uzavírat cyklostezky na Uherskohradišťsku.

Je připraveno sedm cyklistických a dvě pěší trasy, které nás provedou napříč naším regionem.  A co nás na jednotlivých trasách čeká? Například návštěva tří vinařství, která měla svá vína mezi nejlépe ohodnocenými víny v soutěži TOP Víno Slovácka 2018 v Polešovicích, z nichž dvě (Vinařství Vaďura a Vinařství U Kostela) jsou na stezce Muškát moravský, Víno Hruška je pak na pěší Staroměstské stezce.   Ti, kteří chtějí poznat život na vesnici na přelomu 19. a 20. století si mohou zvolit buď pěší Sadskou trasu nebo cyklistickou stezku Poolšavím, na těchto trasách můžete totiž navštívit Skanzen Rochus v Uherském Hradišti, kde bude pro účastníky připravena komentovaná prohlídka. Další muzea, která stojí rozhodně za vidění, navštíví cyklisté, kteří zvolí trasu Za Moravú. Jednak je to Muzeum v Huštěnovicích a v obci Babice pak Muzeum myslivců a pytláků. Ve Vlčnově si můžete kromě búd prohlédnou také Slováckou jizbu č. 739. Další tradiční zastávkou na více trasách je Jezuitský sklep na náměstí Velké Moravy ve Starém Městě, který bude pro účastníky akce Na kole vinohrady zpřístupněn od 9.00 do 16.00 hodin, od 17.00 zde pak pořádají Staroměstský den vína. A protože se vydaná energie musí na cestách doplnit, bude na některých zastávkách připraveno malé občerstvení, např. ve Stříbrnicích to bude zvěřinový guláš, ve Vlčnovských búdách chleba se sádlem, ve Vinařství Medek pak speciální cyklomenu.
„Protože návštěva našeho regionu není jen o víně, vyšli jsme vstříc i pivařům a rozhodli se zařadit do programu i dvě „pivní“ zastávky. Obě jsou shodou okolností na trase regionem „Za Moravú“ a ti, kteří si tuto trasu vyberou, se mohou těšit na exkurzi v minipivovaru v Topolné a také na bohatý program v Jarošovském pivovaru, který zpřístupní své brány veřejnosti v rámci Jarošovského Oktoberfestu“, dodává Ing. Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště a předseda správní rady Regionu Slovácko, který ve spolupráci s Městským informačním centrem tuto akci pořádá. 

V odpoledním programu od 15.30 na Masarykově náměstí vystoupí děti z folklorního souboru Hradišťánek II za doprovodu cimbálové muzika Oskoruša z Uh. Hradiště. Proběhne losování tombol a tradiční vinný trh, kde bude možno zakoupit vína od vinařů z jednotlivých tras.

Registrace na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti začnou v 8.30, starty jednotlivých stezek pak proběhnou od 9.40 do 10.00 hodin. Registrační poplatek je 50,- Kč, děti a mládež do 15 let zdarma, součástí poplatku je registrační páska a brožura s rozpisem tras a mapkou. 

Akce „Na kole vinohrady“ je spolufinancována městem Uherské Hradiště a Vinařským fondem.

Zdroj: Hana Patková, Městské informační centrum Uherské Hradiště

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz