Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Markéta Irglová, pivní slavnosti či Starý dobrý western. Východní Morava žije

Markéta Irglová, pivní slavnosti či Starý dobrý western. Východní Morava žije

30. 7. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Vystoupení oscarové zpěvačky Markéty Irglové, zbrusu nové muzeum kovářství, pivní slavnosti. Kdo rád navštěvuje během letní pohody zajímavé akce, určitě si v následujících dnech přijde na Východní Moravě na své.

Už jen do úterý 31. července bude možné shlédnout ve zlínské Art galerii výstavu dřevěných plastik a reliéfů od paní Hany Richterové z Kutné Hory. „Na ni hned o den později naváže kolektivní výstava 20 autorů na téma Krajiny,“ prozradil galerista Luděk Pavézka.

Velká sláva se chystá v úterý v Holešově, kde bude v 17 hodin slavnostně otevřena expozice malého muzea kovářství v zámecké Zemanově kovárně, která se nachází na adrese Zámecká 183/3. Prohlídka nabídne tři odlišné části: v první se návštěvníci dovědí základní informace o provozu panské a vesnické kovárny, ve druhé se seznámí se sbírkovými předměty a tradicí kovářství v Holešově a ve třetí s životními podmínkami, jaké měl kovář a jeho rodina. Vstupné je výši 40 korun, děti, studenti a senioři zaplatí polovinu, děti do šesti let můžou prohlídku absolvovat zdarma. Návštěvu si lze objednat na tel: 573 395 344 nebo v Městském informačním centru.

V pátek 3. srpna bude možné vyrazit za výjimečným hudebním zážitkem do Květné zahrady v Kroměříži, kde v 18:30 odstartuje třídenní festival zpívajících básníků STOPTIME. „Zahajovací koncert bude patřit valašskomeziříčskému hudebnímu nebi a jeho nejvýznamnějším hvězdám. Z ciziny po dlouhé době přiletí Markéta Irglová a představí svoji novou skupinu i program. Osobně uvede a zavzpomíná na veleúspěch filmu ONCE. V programu vystoupí i další zpívající básník – Petr Fiala a jeho MŇÁGA,“ sdělil Jiří Králík, ředitel pořádajícího Domu kultury v Kroměříži.

Za hudbou bude možné vyrazit i na Bystřičku na Vsetínsku, kde se od pátku 3. do soboty 4. srpna uskuteční už 14. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Na dvou scénách vystoupí kvalitní amatérské kapely, ale také hvězdy hudební country nebe, například Věra Martinová, Pavlína Jíšová, Tomáš Linka s kapelou Starý fóry, Wabi Daněk, Taxmeni, Petr Kocman & PK Band, Honza Vyčítal s kapelou Greenhorns a mnoho dalších. Více na www.starydobrywestern.cz

V sobotu 4. srpna v cyklu Karlovské hudební léto vystoupí zvukomalebná písničkářka BEATA BOCEK A VÍC NEŽ RO(C)K (19 hod., penzion Pod Pralesem ve Velkých Karlovicích).

To Uherský Brod láká v pátek a sobotu na Pivovarské slavnosti. Ty nabídnou kromě kvalitního pěnivého moku i možnost prohlédnout si místní pivovar. Ani zde nebude hudba chybět, v rámci kulturního programu vystoupí třeba slovenská kapela Horkýže Slíže.

Rekreační areál Kamínka Roštín na Kroměřížsku zve na Slavnosti piva, potrvají od pátku do neděle 5. srpna. I zde bude připravený skvělý hudební program: No Name, Desmod, Arakain, Alkehol...

Boršice na Uherskohradišťsku ožijí v sobotu Leteckým dnem. Od 10. hodiny se letadla začnou slétat, ve 14 hodin budou zahájeny letecké ukázky. Návštěvníci se můžou těšit i na seskok parašutistů, vrtulníky, vyhlídkové lety – odpoledne také v horkovzdušném balónu. Připraven bude program pro děti. Ty budou mít na akci vstup zdarma, dospělí zaplatí 50 korun.

Velké náměstí v Kroměříži zažije v sobotu druhé oficiální setkání kmotrů neboli 5. ročník orientační jízdy a prezentace vozidel pod názvem Veteránem nejen Kroměřížskem. Jedná se o jednodenní soutěž historických vozidel se začátkem v 9 hodin a koncem v 17 hodin. „Naší snahou je připravit přátelské a velmi poutavé setkání nejen majitelů, ale i obdivovatelů automobilů, motocyklů a užitkových vozidel do roku výroby 1970, letos i s rozšířenou nabídkou zábavy pro diváky v době, kdy jsou veteráni převážně mimo Velké náměstí,“ uvedli organizátoři akce.

Borůvky v hlavní roli, takové bude Haferové mlsání ve Zvonici na Soláni na Vsetínsku, které se uskuteční v sobotu od 15 hodin. Organizátoři vzkazují, že vzorky buchet budou vítány. „O příjemnou atmosféru se bude starat i Moravský folklórní soubor Ševčík,“ doplnila Alena Vašutová ze Sdružení pro rozvoj Soláně.

Klubu kaktusářů Frailea Kroměříž si letos připomíná 47. výročí svého založení. A to i výstavou kaktusů a sukulentů, která v Květné zahradě začne v sobotu a potrvá do středy 8. srpna v době od 9 do 17 hodin. Součástí výstavy je i prodej rostlin a poradenská služba pro pěstitele. Vstupné pro dospělé činí 20 Kč a pro děti od 6 do 15 let a důchodce 10 korun. Více informací najdete na www.cs-kaktusy.cz/kkf

Další nabídky zajímavých akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz