Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZnojmoRegion chce přilákat turisty na období adventu a vánoční svátky

ZnojmoRegion chce přilákat turisty na období adventu a vánoční svátky

22. 11. 2018 - ZNOJMO - Turistickou nabídku znojemského regionu od adventu do Tří králů představuje nový projekt Sváteční ZnojmoRegion 2018. Jde o historicky první jednotnou tematickou propagaci celého znojemského okresu zahrnující jak kulturní přehled, tak nabídku speciálních vánočních služeb, sportovních aktivit i historické recepty ze Znojemska.

Nový projekt představila destinační společnost ZnojmoRegion, z.s., ve středu 21. listopadu na tiskové konferenci ve Znojmě.

„Naším cílem bylo upozornit na atraktivní zimní nabídku Znojemska a Podyjí a posílit návštěvnost, která je v tomto období dlouhodobě nejslabší,“ vysvětluje Šárka Janderková, předsedkyně představenstva ZnojmoRegionu a dodává: „Chtěli jsme ukázat, kolik možností a rozmanitých zážitků tu čeká na návštěvníky, ale také inspirovat místní k návštěvě jiných částí regionu.“

Ucelená nabídka regionálních aktivit kombinuje klasický kulturní kalendář akcí a výstav s poznávacími výlety, možnostmi sportu a relaxace – včetně Dnů sportu zdarma, ubytovacími a stravovacími službami. Prezentuje také speciální balíčky služeb vybraných hotelů a restaurací i znojemského pivovaru. Zájemci o návštěvu regionu v období svátků tak mají k dispozici kompletní informační servis, který umožní naplánovat pobyt i program na jednom místě.

Samotný kulturní kalendář je pro lepší orientaci rozdělen do pěti regionálních podoblastí: Hrušovansko, Jevišovicko, Moravskokrumlovsko, Vranovsko a Znojemsko.

Zajímavou nástavbou informačního servisu je doplnění o tradiční historické recepty na pokrmy, které v oblasti Znojemska patřily běžně na adventní a vánoční stůl v lidových i měšťanských domácnostech. Vánočním receptům, tradičním pokrmům a obyčejům bude věnována také přednáška etnografa Jihomoravského muzea ve Znojmě, Jiřího Mačudy, která se uskuteční v úterý 4. prosince 2018 ve Znojemské Besedě.

„Na projektu se podílelo více než 30 měst a obcí, 10 soukromých subjektů, 5 institucí neziskového charakteru a řada dalších partnerů. V tak velkém rozsahu a vzájemném propojení dosud jednotná propagace nebyla nikdy realizována,“ vysvětluje tajemnice spolku, Irena Navrkalová.

Přehledný informační leták “Sváteční ZnojmoRegion 2018” je k dispozici na regionálních infocentrech od 20. listopadu, nebo ke stažení na www.znojmoregion.cz.

 

Zdroj: Bc. Irena Navrkalová, DiS., ZnojmoRegion, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz