Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ve sklepě strávil 2 měsíce a nyní míří na vánoční trh

Ve sklepě strávil  2  měsíce a  nyní míří na  vánoční  trh

03. 12. 2018 - Holba Vánoční 13 je polotmavý speciál, který nyní zpestřuje sortiment značky.Je součástí sládkovy kolekce, tedy pivem vařenýmvomezeném množství, které je kmání pouze do vyprodání zásob. Má barvu českého granátu a stejně vybroušená je takéjeho chuť.

Provází ho vábivé chmelové aroma, které o sobě dává intenzivně vědět při každém doušku. Holba Vánoční 13 je slavnostní pivo spojené s jedinečným degustačním zážitkem a symbol šťastných Vánoc.

Její chuť s nádechem karamelu harmonizuje se sytě chmelovým aroma. Zalahodí plným zaokrouhleným tělem, jemnou hořkostí s krátkým dozvukem a překvapí vysokou pitelností. Právě pitelnost je jednou zdůležitých vlastnostítohoto speciálu. Vybíz í kdalšímu napit ía delšímu posezení a je charakteristická pro piva, která vznikají tradičními postupy výroby. Základem receptury Vánoční 13 je originální kompozice sladů a chmele. Kombinací 5 druhů sladů získalo pivo mohutné, krásně zakulacené tělo, kterému fundament rozhodně nechybí. Pivovarníci pečlivě vybírali chmelové odrůdy, aby jejich správnou kombinací vtiskli speciálu nejen příjemnou hořkost, ale i osobité aroma.

Je to pivo chmelené na několikrát s tím, že poslední dávka chmele se přidává těsně před ukončením chmelovaru a tím zlatý mok získává krásně se rozvíjející výrazné aroma. Stejně jako ostatní piva Holba vzniká Vánoční speciál klasickým postupem výroby. To znamená, že se pivo vaří na dva rmuty tak, aby si stačilo vzít to nejlepší ze sladu i chmele. Následuje hlavní kvašení na otevřené spilce a pomalé dokvášení a dozrávání v ležáckém sklepě. Konkrétně Vánoční Speciál dozráva lve sklepě celé dva měsíce. Holba ho svým příznivcům přináší každoročně. Obohacuje tak vánoční stůla vánoční svátky o slavnostní nápoj, který bylo zvykem, a to i v dávné minulosti podávat k dobrému jídlu.

Holba Vánoční Speciál 13 se hodí ke každé sváteční příležitosti jako doprovod kořeněných jídel, drůbeže nebo ryb. Servíruje se při teplotě 7-9 °C v úzké sklenici z tenkého skla. Pivovar Holba ho dodává jako čepovaný i lahvový v originálním dárkovém multipacku s dárkem. Šťastnou Vánoční 13 si konzumenti mohou symbolicky připíjet třeba na chatě Jiřího na Šeráku 1351 m nebo na Ovčárně ve výšce 1300 m. Obě jsou to nejvýše položená místa s Holbou na čepu.

 

Zdroj: Hana Matulová, iPublicity

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz