Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NA ZLÍNSKÉM ZÁMKU SE USKUTEČNÍ ZÁMECKÁ ZABIJAČKA

NA ZLÍNSKÉM ZÁMKU SE USKUTEČNÍ ZÁMECKÁ ZABIJAČKA

10. 12. 2018 - V únoru 2019 si na nádvoří zlínského zámku přijdou na své milovníci tradičních zabijačkových specialit. KAFÉ ZÁMEK zde ve spolupráci s partnery pořádá druhou Zámeckou zabijačku. Návštěvníci se mohou kromě dobrého jídla těšit i na doprovodný program.

V únorovou sobotu provoní zlínský zámek čerstvě vařené maso a další zabijačkové speciality. Pochutnat si zde bude možné na masu vytaženém přímo z kotle, tradiční tmavé polévce „prdelačce“, jitrničkách, tlačence, škvarcích a spoustě dalších dobrot od mistrů řezníků. „Speciálně pro tuto příležitost vytvoříme originální Zámeckou tlačenku, kterou lidé budou moci ochutnat přímo na zámku nebo si ji odnést jako výslužku s sebou, stejně jako další lahůdky,“ říká řezník Leoš Novák, majitel Kudlovských uzenin, který se na přípravě akce podílí.

„Dřív měla na venkově zabijačka kromě svého hlavního účelu také společenský význam. Zapojovali se do ní všichni příbuzní, i sousedé a kromě jiného to byl i velmi příjemný důvod se setkávat. A to je také našim záměrem. Chceme vytvořit atmosféru venkovské zabijačky, na které se návštěvníci potkají s přáteli, dají si společně něco dobrého, pobaví se. Jen v našem pojetí vynecháme samotnou porážku prasete,“ říká za organizátory Mirek Kupský z Bistra na kolech.

Zdroj: redakce

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz