Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Top 10 restaurací v Česku

Top 10 restaurací v Česku

14. 12. 2018 - Absolutním vítězem TOP restaurací se podle XXIII. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 stala pražská restaurace Terasa U Zlaté studně, která se do čela prosadila z loňského třetího místa.

Mazi nejlepšími deseti restauracemi je hned osm podniků z Prahy a dva z Moravy. Žebříček tak jasně ukazuje na vysokou koncetraci top podniků v našem hlavním městě. Zajímavostí je jistě "vytracení" se loňského absolutního vítěze - restaurace Enteé (Olomouc) z žebříšku TOP 10. Naopak brněnský Pavilon si polepšil z loňského 6. místa na letošní 4., restaurace Grand Cru (Praha) z 10. místa na letošní 5. a restaurace Bellevue (Praha) z 9. místa na letošní 7. Absolutní žebříček TOP 10 uzavírá moravská restaurace U labutě (Přerov).

Nezávislá celorepubliková anketa představuje každoročně kolem 1000 vybraných podniků. Průvodce vzniká na základě doporučení a hlasování veřejnosti.

Každý, kdo se registruje, má možnost osobně dávat tipy na nové zajímavé restaurace a současně může podle své vůle posílat známky od 1-5 (jako ve škole), kterými hodnotí kvalitu jídla, obsluhy a interiérů prezentovaných podniků.

Způsob hodnocení:

  • 1 - excelentní
  • 2 - velmi dobré
  • 3 - dobré
  • 4 - snesitelné
  • 5 - vyhněte se

 

Známky jsou průběžně vyhodnocovány, statisticky zpracovány a auditovány. Záměrně manipulativní hlasy jsou vyřazeny na základě přesně definovaných pravidel tak, aby vznikl co nejobjektivnější přehled pozoruhodných kulinárních podniků z celé země.

Žebříček TOP 10 publikuje deset nejlepších restaurací podle jednotlivých kategorií: jídlo, obsluha, interiér. Z těchto kategorií pak vzniká absolutní vítěz tak, že je sečtena 2x známka za jídlo (protože o to nejvíce jde) 1x za obsluhu a 1x za interiér a to vyděleno čtyřmi. To je přehled deseti absolutně nejlepších restaurací roku.

Hodnocení restaurantů vzniklo na základě těchto údajů:

Počet hodnotitelů: 1532

Počet hodnocení: 6783

Počet restaurací: 1008

Počet hodnocených restaurací: 224

Počet restaurací bez hodnocení: 784

(restaurace bez hodnocení nezískaly požadovaný počet platných hlasů)

Projedeno celkem: 6 545 316 Kč

Průměrná cena: 970 Kč

 

Žebříček Top 10 absolutně

1. Terasa U Zlaté studně (Praha)

2. InterContinental, Zlatá Praha (Praha)

3. Radisson Blu Alcron hotel, Alcron (Praha)

4. Pavillon (Brno)

5. Grand Cru (Praha)

6. V Zátiší (Praha)

7. Bellevue (Praha)

8. Miyabi (Praha)

9. Marriott, Midtown Grill (Praha)

10.  U Labutě (Přerov)

 

Zdroj: redakce

Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz