15. 01. 2019 - Pražský deník přinesl velmi zajímavou zprávu o plánovaném gastronomickém projektu převzatém z Lisabonu. Jedná se o gastronomický koncept „Time Out Market“, který ve zmíněném portugalském městě patří mezi turisticky nejnavštěvovanější.
U nás v Praze budou „Restaurace a bary pod jednou střechou“ součástí projektu „Savarin“ realizovaného nedaleko Václavského náměstí.
Loni přivítal lisabonský gastronomický ráj ukrytý pod jednou střechou přes tři miliony zákazníků.
Žádná jiná památka portugalského hlavního města se nejspíše nemůže chlubit podobnými čísly. Přitom obří jídelna umístěná v budově staré tržnice Mercado da Ribeira funguje teprve čtyři roky.
Koncept vymysleli novináři z britské mediální skupiny Time Out, která vydává v mnoha zemích cestovatelské magazíny a specializuje se i na kulinářské zážitky. Portugalci razí heslo: „Jeli jídlo dobré, jde do časopisu, pokud je skvělé, jde na trh.“
Nyní se na speciality od vyhlášených kuchařů za přijatelné ceny mohou těšit také Pražané. V paláci
Savarin bude k dispozici 465 míst k sezení uvnitř a 120 venku. Český Time Out Market nabídne
celkem čtrnáct restaurací, dva bary, obchod, a také kulturní prostor. Otevřít by se mohl již v roce 2021.
Více: http://www.holidayworld.cz
Zdroj: Newsletter Akademie AHR
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.