30. 01. 2019 - V sobotu 2. února si na nádvoří a v okolí zlínského zámku přijdou na své milovníci tradičních zabijačkových specialit.
Od 9 hodin zde BISTRO NA KOLECH pořádá už druhý ročník Zámecké zabijačky. Návštěvníci se mohou kromě dobrého jídla, těšit i na soutěž v plnění jitrniček, živou kapelu, harmonikáře a další doprovodný program.
První únorovou sobotu provoní zlínský zámek vůně čerstvě vařeného masa a dalších zabijačkových specialit. Pochutnat si zde bude možné na masu vytaženém přímo z kotle, tradiční tmavé polévce „prdelačce“, jitrničkách, tlačence, škvarcích a spoustě dalších dobrot od mistrů řezníků. „Speciálně pro tuto příležitost jsme opět vytvořili i originální Zámeckou tlačenku, kterou lidé mohou ochutnat přímo na zámku nebo si ji odnést jako výslužku s sebou, stejně jako další lahůdky,“ říká řezník Leoš Novák, majitel Kudlovských uzenin, který se na přípravě akce podílí.
„Už loni se nám podařilo vytvořit na nádvoří příjemnou atmosféru, kdy se návštěvníci potkali s přáteli, dali si společně něco dobrého, pobavili se. O to se budeme snažit i letos,“ říká za organizátory Mirek Kupský z BISTRA NA KOLECH a dodává: „V našem pojetí ovšem vynecháme samotnou porážku prasete. Ale návštěvníci nepřijdou o bourání prasete i s odborným výkladem a tipy na použití jednotlivých druhů vepřového masa.“
V 11 hodin se mohou zájemci stejně jako loni zúčastnit soutěže v plnění a špejlování jitrnic na čas. Pro výherce jsou připraveny atraktivní ceny, jako jsou například destiláty od vizovické likérky R. Jelínek nebo třeba balíčky zabijačkových dobrot a další.
O hudební doprovod během dopoledne se postará harmonikář a cimbálová muzika. Návštěvnicí s dětmi mohou ohřát v designové herně zlínského zámku nebo v kavárně KAFÉ ZÁMEK.
Akce, kterou pořádají BISTRO NA KOLECH, Zlínský zámek o.p.s a Kudlovské uzeniny – Leoš Novák se koná na nádvoří a v okolí zlínského zámku od 9 do 15 hodin. Vstup je zdarma.
Zdroj: Kateřina Martykánová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.