26. 02. 2019 - V oficiální kategorii Zlatý soudek PIVEX 2019 degustátory přesvědčily ležáky Holba Keprník a Holba Premium. Získaly vynikající hodnocení a za to jim patří stříbro a bronz. O tom, že i ochucená piva mají svoje pravidla, přesvědčila Holba brusinka a ze soutěže si odvezla Zlatý pohár PIVEX.
„Medaile ze Zlatého soudku PIVEX jsou důvěryhodným poselstvím pro konzumenty, že dát si jedno spojujeme s degustačním zážitkem. Na tom, že Holba umí plnit hospody si zakládáme dlouhodobě. Navíc ležáky jsou elitní kategorií a prosadit se tady je současně otázkou prestiže. I proto si ocenění vážíme, říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.
Holba se prosadila především svoji vyváženou chutí a celkovou charakteristikou. Jsou to „tělnatá“ piva s výborným řízem, příjemně doznívající hořkostí a vysokou pitelností, kterým fundament rozhodně nechybí. Právě tyto vlastnosti dělají z pití piva degustační zážitek. V Holbě vaří pivo podle tradičních receptur a navíc z vlastní vody z podzemních pramenů. Za povšimnutí určitě stojí i další suroviny. Do Holby totiž míří prvotřídní chmel z vyhlášené oblasti Tršicka a slad z nejstarší sladovny u nás v Zábřehu na Moravě. Díky pivovarnickému fortelu je pak hanušovičtí pivovarníci dokážou proměnit v jedinečný zlatý mok z hor. Bez nadsázky lze říct, co pivo to unikát. Například Keprník je pivo s horským chmelem, který si pivovarníci češou sami a ručně. Vaří ho podle staré receptury a horský chmel je jeho kořením.
Zdroj: Hana Matulová, mediální zástupce pivovaru Holba
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.