Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinaři VOC Znojmo zatřídili 40 nových vín. Poprvé je ochutnají návštěvníci květnového festivalu

Vinaři VOC Znojmo zatřídili 40 nových vín. Poprvé je ochutnají návštěvníci květnového festivalu

15. 04. 2019 - VOC Znojmo se rozrostlo o neuvěřitelných 40 nových vín s označením vín originální certifikace.

„Ročník 2018 přál ryzlinkům a veltlínům. Vína vynikají svěžestí, ovocnými tóny, jsou extraktivní a kořenitá s výrazným potenciálem zrání na láhvi. Sauvignony si zase zachovávají svoji typickou ovocnost,“ charakterizuje nově zatříděná vína František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Vinaři využívají prestižní zavedené značky VOC Znojmo častěji a přihlašují více vzorků. Od loňského roku proto existují z důvodu objektivnějšího hodnocení dva jarní termíny zatřiďování. Jedno hodnocení proběhlo na konci března, to druhé na začátku dubna.

Na obě kola zatřiďování bylo přihlášeno 47 vín, přičemž jich 40 prošlo, což značí skvělý výsledek. Pro vinaře je označení VOC Znojmo velmi prestižní, svá vína proto pečlivě připravují. Nejvíce nově certifikovaných vín je odrůd Sauvignonu (14), pak Veltlínského zeleného (13) a Ryzlinku rýnského (12). Vinaři zatřídili také jedno Cuvée.

„Vinař obdrží pro svá vína přesně tolik pásků, kolik lahví zatříděného vína VOC Znojmo měl v době odběru vzorků vín k zatřídění,“ připomíná Koudela. „Na identifikační pásce nalezne každý zákazník kód výrobce, číslo šarže, kód rozhodnutí a počet lahví v dané šarži,“ doplňuje Koudela. Pro spotřebitele je tato kontrolní páska garancí původu a výjimečnosti vín z vybraných viničních tratí znojemské vinařské podoblasti.

Nově zatříděná vína VOC Znojmo budou moci milovníci vína ochutnat Festivalu vína VOC Znojmo, který se koná ve středu 8. května na Horním náměstí a na tzv. odrůdových ulicích ve Znojmě.

 

Zdroj: Mgr. František Koudela,  VOC Znojmo, z.s.
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz