Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Víkendové akce na Východní Moravě

Víkendové akce na Východní Moravě

10. 05. 2019 - Druhý květnový víkend bude patřit slavnosti Otevírání pramenů v Luhačovicích, ale dává příležitost také aktivnímu pohybu v přírodě, gastronomii či kulturním zážitkům.


Do Starého Města můžete sobotu 11. května vyrazit za sportem a charitou. V 15 hodin se v areálu Sportparku Rybníček rozběhne charitativní běh 2 míle pro Diakonii. Každý uběhnutý kilometr partneři běhu – Sběrné suroviny UH a Euregnia - promění na peníze pro Diakonii.

Klášterní kaple v Napajedlích bude v sobotu 11. května od 17 hodin znít hudbou. Smíšený pěvecký sbor Canticum Camerale se představí s dílem italského barokního skladatele Giovanni Valentiniho nazvaným Missa Ferdinandi. Stejný program sbor předvede 12. května od 16 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy.

Informační centrum Zvonice na Soláni zve na prodejní výstavu obrazů a grafik výtvarnice Lucie Gelemové. Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží v sobotu 11. května 2019 v 16.00 hod za hudebního doprovodu Felixe Slováčka. Výstava potrvá do 25. 6. 2019.

Nenechejte si ujít jedinečnou atmosféru tradičního Otvírání pramenů v Luhačovicích. Od pátku 10. do neděle 12. května je připraven bohatý program, v němž se představí mimo jiné Janek Ledecký, historická vozidla a bicykly, cimbálovky, pěvecké sbory, folklorní soubory. Vyvrcholením bude slavnostní svěcení pramenů. www.luhacovice.cz

Za dobrým vínem se vydejte do Starého Města. V místní sokolovně bude 11. května od 16 hodin probíhat 10. výstava vín. Zahraje cimbálová muzika Bálešáci.

Do Zlína-Malenovic vyrazí milovníci jídla a hudby na první ročník Žranice pod hradem. Jedná se festival hudby a jídla pro celou rodinu, který se uskuteční v prostorném a jedinečném areálu firmy VLW, která sídlí přímo pod Malenovickým hradem. Festival bude rozdělen do několika zón, z nichž si vybere každý: burger&tex-mex zóna (až 5 restaurací), vege zóna (až 5 restaurací), zabijačka (1-2 restaurace), sweet & coffee & ice cream zóna (až 5 restaurací), orientální kuchyně, cocktail bar, vinný bar, pivní & limo servis.

Za šikovnými nešiky Patem a Matem se vydejte do Filmového uzlu Zlín do areálu Filmových ateliérů ve Zlíně-Kudlově. Až do 30. června zde denně, kromě pondělka, od 10 do 17 hodin můžete objevovat svět těchto populárních filmových kutilů i dát průchod své fantazii na interaktivní výstavě. www.filmovyuzel.cz

U památníku na hoře Ztracenec v Javorníkách proběhne v neděli 12. května od 10:30 Setkání Čechů a Slováků k 74. výročí osvobození Československa. Z Velkých Karlovic – rozcestí Soláň pojede v 8:45 autobus na Kasárna. www.velkekarlovice.cz Další akce hledejte na www.vychodni-morava.cz


Zdroj: Mgr. Petra Psotková, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz