Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

František Šmíd: Nové limonády pokřtíme na Festivalu pod komínem

František Šmíd: Nové limonády pokřtíme na Festivalu pod komínem

23. 05. 2019 - Kde se pivo vaří, tam se dobře daří. Kde se ale „vaří“ navíc i vynikající limonáda, daří se logicky ještě o kus lépe. Své o tom ví i v Záhlinickém pivovaru. Jaké jsou nové limonády z pivovaru, prozradil sládek František Šmíd.

Je to zvláštní myšlenka vyrábět v pivovaru limonády. Proč to a čím jsou podle vás výjimečné?
My už svou limonádu máme, tradiční, žlutou. Chtěli jsme ji ale vylepšit a udělat ji opravdu zdravou, vhodnou i pro děti. A tak jsme pátrali a našli způsob, jak na to. Krom toho, že jsou nové limonády chuťově velice dobré, tak je jejich hlavní výhodou absence chemických přísad. Jsou přírodně barvené. Je v nich cukr, tedy žádná umělá sladidla. Přidáváme do nich i vitamín C. Jsou přesto krásně barevné a díky pěkné etiketě i atraktivní. Díky tomu, že neobsahují ani konzervanty a umělé příchutě, jsou limonády vhodné i pro malé děti. A my věříme že budou chutnat nejen jim, ale i maminkách a některým tatínkům. Zkrátka celé rodině. Ne náhodou je na každé limonádě zobrazena kotva. Je to symbol záchrany pro všechny žíznivé.

Jaké příchutě máte?
Prozatím vyrábíme čtyři druhy - citron, zázvor, grapefruit a lesní plody. Vybrali jsme je záměrně, přišly nám totiž chuťově nejlepší. V budoucnu přemýšlíme ještě o dalších. Výrobce sirupů nám třeba nabízí sezónní druhy, jako třeba Vánoční nebo i bylinkové.

Říkáte sirupy? Jak se tedy limonáda vyrábí?
Spolupracujeme s rakouskou firmou, která vyrábí různé druhy ryze přírodních sirupů. Ty jsou základ. Sirupy si dovezeme k nám a zde jen přimícháme vodu. Chci ovšem zdůraznit, že se jedná o kvalitní vodu, kterou používáme i pro výrobu našeho piva.

Kde chcete novou limonádu představit?
Pokřtíme ji na naší tradiční akci, na Festivalu pod komínem. Bude se konat ve dnech 21. a 22. června a moc rád bych na něj pozval všechny čtenáře Štamgast&Gurmánu. Je určen pro celou rodinu a každý si tam přijde na své. Pro děti připravujeme bohatý program, divadlo či různé hry a soutěže. Budou si moct opéct párek nad ohněm, spát ve stanu. Na pódiu se představí například kapely Fleret, Samson nebo Čankišou. Bude to akce plná hudby, dobrého jídla, ještě lepšího piva a nově i vynikajících limonád. Tak si ji nenechte ujít.

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz