Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava na konci září je plná gastroakcí

Východní Morava na konci září je plná gastroakcí

26. 09. 2019 - ZLÍNSKÝ KRAJ - Konec září bude barevný a plný akcí spojených s gastronomií.

V areálu Živá voda v Modré nedaleko Velehradu připravili na sobotu 28. září Rybářovy žně, což jsou tradiční oslavy s ochutnávkou rybích specialit, ukázkami rybníkářské výstroje, potápěčského vystoupení i charitativní prodej výrobků klientů Domova osob se zdravotním postižením z Velehradu. Areál se otevírá v 9 hodin.

Ve Dvoře pod Starýma Horama v Boršicích u Buchlovic se v sobotu 28. září můžete zúčastnit 5. ročníku Šlapání hroznů dívčí nohou. Od 14 hodin zažijete spoustu zábavy s kapelou Spirituál Kvintet, cimbálovými muzikami Pentla, Oskoruša, folklorními soubory Pentla, Bzenečan či Jaročan. Kromě šlapání hroznů a žehnání mladých vín proběhnou Vinařské olympijské hry a také se dozvíte o tom, jak se za starých časů ve vinici kradlo a jak se trestali viníci. Chybět nebude ani občerstvení a ochutnávka vín.

Pro milovníky houbaření připravil Mykologický klub Salaš (u Velehradu) již 13. ročník Výstavy hub. V sobotu 28. září od 14 do 18 hodin a v neděli 29. září od 10 do 18 hodin se na sportovním hřišti v Salaši můžete s houbami nejen seznámit, ale také ochutnat speciality z různých druhů hub.

Jarošovský pivovar na sváteční den 28. září připravil Jarošovský oktoberfest. Od 11 do 23 hodin se bude přímo v areálu Jarošovského pivovaru (místní část Uherského Hradiště) ochutnávat zdejší pivo, k tomu zahraje cimbálová muzika HARAFICA a rock-beatová kapela SEKEC.

Na zachovalou zříceninu středověkého hradu Brumova se můžete vydat v sobotu 28. září v 15 hodin během Pochodu s burčákovými zastávkami a s bohatým programem. Trasa vede z Brumova- Bylnice přes náměstí a MEZ Brumov na hrad Brumov. Zde bude občerstvení, ochutnávka mladých vín, cimbálová muzika a také až do 19 hodin řízené prohlídky hradu s panem kastelánem. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

Zahrádkářská výstava Floria Podzim-Bonsaj příláká ve dnech 27. - 29. září na výstaviště Floria v Kroměříži všechny zahradníky a zahrádkáře. Denně bude otevřena od 9 do 17 hod, k vidění bude nejen unikátní expozice vzácných bonsají z celé České republiky a ze zahraničí, ale také kolekce kaktusů, sukulentů či masožravých rostlin. Otevřeny budou desítky stánků a restaurací s širokou nabídkou občerstvení, bohatý bude hudební program.

K podzimu patří tradiční Jablečná slavnost v Hostětíně v Bílých Karpatech. Ta letošní je připravena na neděli 29. září. Od 11.00 hodin začíná na návsi jarmark, na němž se představují zástupci tradičních řemesel a zemědělci, zejména nositelé regionální značky Tradice Bílých Karpat. Scházet nebude každoroční přehlídka jablečných moučníků z kuchyní místních hospodyněk. Vystavené exponáty budou od 13:30 hodin nabízeny i k prodeji. Na výstavě starých a krajových odrůd ovoce bude během dne probíhat ovocnářské poradenství. Bude se lisovat čerstvý jablečný mošt, ke koupi bude čerstvé i sušené ovoce. O dobrou náladu se postará cimbálová muzika.

Město Holešov oslaví sváteční Den státnosti v pátek 27. září společně se slovenskou Povážskou Bystricou. Ta tento den slaví Den města. Od 14 do 17 hodin proběhne na náměstí Dr. Edvarda Beneše kulturní program s účastí souborů a skupin z obou partnerských měst, scházet nebudou ochutnávky regionálních jídel či tradičních řemesel. Na 17:30 je v kostele sv. Anny připravena mše k poctě Sv. Václava. Program zakončí koncert Holešovského komorního orchestru, který bude zahájen v kostele sv. Anny po skončení mše svaté.

Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz