Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

S říjnem přichází Karlovský gastrofestival či symbolické zavírání cyklostezek

S říjnem přichází Karlovský gastrofestival či symbolické zavírání cyklostezek

01. 10. 2019 - ZLÍNSKÝ KRAJ – První říjnový týden bude na Východní Moravě velmi bohatý na akce a nabídne řadu příležitosti k návštěvě tohoto pestrého regionu.

Ve čtvrtek 3. října se od 17 hodin ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU ve Zlíně  uskuteční komentovaná prohlídka výstavy „Mák“. Prohlídka bude doplněna o tvořivé dílny, získáte i makové recepty. Jedná se o poslední příležitost k získání informací o této tradičně pěstované rostlině s nádechem posvátnosti a magie, výstava bude ukončena 6. října 2019.

Do Starého Města se v sobotu 5. října vydejte za vínem. V Jezuitském sklepě na náměstí Velké Moravy bude již od 9 hodin otevřeno pro účastníky akce „Na kole vinohrady“, od 17 hodin pak bude zahájen program složený z volných a řízených degustací za doprovodu cimbálové muziky Jaroslava Čecha.

Do Lidečka se vydejte v sobotu 5. října do ekofarmy Agrofyto Lidečko v podhůří Javorníků, která od 10 do 16 hod připravila zajímavou akci „Poznej svého farmáře“ Seznámíte se nejen s postupy používanými ve výrobě biopotravin, ale uvidíte, jak lze v moderní době aplikovat lety osvědčené tradiční metody. Je připraven také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Cyklisté na Slovácku se budou v sobotu 5. října loučit s cykloturistickou sezonou při 14. ročníku symbolického zavírání cyklostezek. Akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska je určena velkým i malým jezdcům, k dispozici jsou trasy na kole, koloběžce či pěšky. Registrace účastníků proběhne v sobotu v 8:30 – 9:30 na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, registrovaní účastníci mj. získají mapku s plánem zvolené trasy. Součástí akce je tradičně bohatý doprovodný program jak v Uherském Hradišti, tak v zastávkách jednotlivých tras. www.slovacko.cz

11. ročník Karlovského gastrofestivalu i letos slibuje 3,5 km chutí a vůní na 12 gastro zastávkách ve valašské obci Velké Karlovice v údolí Léskové. Kromě ochutnávek si můžete užívat procházku krásnou přírodou, zažít atmosféru farmářského trhu, zúčastnit se setkání s mistry kuchaři, soutěže o nejlepší frgál a klobásu a dalších doprovodných programů. V sobotu 5. a neděli 6. října si tzv. Gastro Tour můžete vychutnat od 9 do 18 hodin.  Gastro tour se koná za každého počasí. Pro případ deště jsou připraveny party stany, ochutnávky probíhají uvnitř restaurací. www.karlovskygastrofestival.cz


Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz