Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatý Martin letos přijede o dva dny dříve

Svatý Martin letos přijede o dva dny dříve

07. 11. 2019 - ZNOJMO - V sobotu 9. listopadu se v samotném centru Znojma bude žehnat, degustovat i zpívat.

Očekává se příjezd svatého Martina na bílém koni. Slavnosti Svatomartinského a mladého vína nabídnou návštěvníkům jedinečnou možnost ochutnat první vzorky svěžích vín z letošní úrody znojemských vinařů.

V kostele Nalezení sv. Kříže na Dolní České proběhne v 11 hodin slavnostní požehnání Svatomartinskému vínu ročníku 2019. Tento slavnostní akt bude stejně jako v loňském roce svěřen do rukou svatého Martina spolu se znojemským děkanem, Jindřichem Bartošem. Poté budou mít návštěvníci možnost v klášteře dominikánů ochutnat, jaká vína letošní úroda přinesla. Formou pochůzkové degustace nabídnou vinaři ze znojemské podoblasti nejen mladá vína, ale i další vzorky z jejich produkce. Představí se vinařství Znovín Znojmo, Michal Kacetl, Martin Vajčner, Piálek & Jäger, Lahofer, Hanzel, Simenon, Vinné sklepy Lechovice, Víno Andrusiów, Josef Kořínek, Waldberg a Víno Andrusiów.

Nabídku doplní gastronomické pochoutky a vystoupí také cimbálové muzika Neoveská, která slavnostní atmosféru jen umocní. „Letošní úroda ukazuje, že mladá vína budou velmi aromatická. Stalo se tak díky konečné fázi dozrávání hroznů. Počasí vinařům přálo a díky střídání teplých dnů a chladných nocí dalo vína s vyšší aromatikou. Obecně mohu říci, že Svatomartinská vína budou mimo vyšší aromatiku svěží a ovocitá. Bílá vína s tóny broskví a tropického ovoce, růžová budou mít tóny po višních, drobném bobulovém ovoci, s jemnou smetanovou dochutí. Červená vína nás čekají šťavnatá, výrazně ovocitá po třešních a višních,“ představil František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Neměli byste si také nechat ujít průvod sv. Martina na bílém koni, který projde historickým centrem města ve dvou časech, a to v 16.00 a 18.00 hodin od kláštera dominikánů.

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína pořádá město Znojmo a Znojemská Beseda za podpory Vinařského fondu České republiky.

Vstup na akci je zdarma.

 

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz