Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mák netradičně v tradičním cukroví

Mák netradičně v tradičním cukroví

18. 11. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit.

Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

 

Maková lízátka pro andílky

Svátek svatého Mikuláše se blíží. Pokud kromě brambory od čerta pro své děti chcete připravit i nějakou sladkost, vyzkoušejte andělská lízátka.

RECEPT NA LÍZÁTKA

 

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

Křehké rohlíčky můžete mít mandlové, lísko-oříškové, z vlašských ořechů nebo taky makové. Pro tento recept vyzkoušejte mák bílý, ten rohlíčkům propůjčí ořechovou chuť.

RECEPT NA ROHLÍČKY

 

Sněhové pusinky s mákem

Není pusinka jako pusinka. Tato je sněhová, ušlehaná z vaječných bílků a z lásky. Oblíbený recept kuchařek i strávníků z přebytečných bílků, které se nahromadí během vánočního pečení cukroví. Stačí přidat kapku barviva a mák a pusinka jak malovaná je na světě.

RECEPT NA SNĚHOVÉ PUSINKY S MÁKEM

 

Makové perníčky

Až budete vyndávat tyto perníčky z trouby, zaručené vám provoní celou kuchyň. Perníkové koření se skořicí, anýzem a badyánem doplněné o vonný mák navodí tu správnou vánoční atmosféru. Mák nemusíte dávat jen do těsta, zkuste ho využít i k ozdobení hotového perníku.

RECEPT NA MAKOVÉ PERNÍČKY

 

Zdroj: a priori, s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz