12. 12. 2019 - PRAHA - V prostorách moderního showroomu Mercedes Forum Praha se ve čtvrtek 28. listopadu uskutečnilo vyhlášení a předání cen TOP 10 restauracím podle XXIV. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.
Absolutním vítězem se stala pražská restaurace Bellevue. Zkušený tým vedený šéfkuchařem Markem Šádou tak opět dokázal, že jejich umění již dlouhodobě patří ke špičce tuzemské gastronomie. Na druhém místě se umístila hotelová restaurace luxusního hotelu Four Seasons hotel, Cotto Crudo, ve které již několik let kouzlí vysoce uznávaný italský chef Leonardo Di Clemente. Třetí místo obsadila restaurace Levitate, kterou za svou krátkou existenci k úspěchu dovedl mladý a talentovaný šéfkuchař Christian Chu, původem z Vietnamu. Z mimopražských restaurací se umístily například Chateau Mcely, Piano Nobile, karlovarská Le Marché či olomoucká Entrée. Zajímavostí je, že se do první „desítky“ neprobojovala ani jedna ze dvou restaurací oceněná slavnou Michelinskou hvězdou.
O VÝBĚRU
Nezávislá celorepubliková anketa představuje každoročně kolem 1000 vybra-ných podniků. Průvodce vzniká na základě doporučení a hlasování veřejnosti. Každý, kdo se registruje, má možnost osobně dávat tipy na nové zajímavé restaurace a současně může podle své vůle posílat známky od 1–5 (jako ve škole), kterými hodnotí kvalitu jídla, obsluhy a interiérů prezentovaných podniků. Známky jsou průběžně vyhodnocovány, statisticky zpracovány a auditovány. Zá-měrně manipulativní hlasy jsou vyřazeny na základě přesně definovaných pravidel tak, aby vznikl co nejobjektivnější přehled pozoruhodných kulinárních podniků z celé země.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.