Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

STARONOVÁ SOUSEDSKÁ KUBÁŇ

STARONOVÁ SOUSEDSKÁ KUBÁŇ

24. 01. 2020 - PRAHA - Na Kubánském náměstí v Praze 10 se farmářské trhy konají od roku 2010. V sobotu 1. února se zde budou konat první trhy tohoto roku.

„V loňském roce se povedlo o trh znovu vzbudit zájem lidí a zpestřit sortiment. Také se nám podařilo přivést na trh nové tváře, nové farmy. Snažíme se, aby byly po všechny tři tržní dny v týdnu – úterky, čtvrtky a soboty, zastoupeny základní komodity na trhu a vždy něco originálního navrch. I v letošní sezóně, která na Kubáni odstartuje 1. února, se budeme snažit rozšiřovat sortiment trhu,“ popsal Jiří Sedláček.

Na prvním trhu letošního roku zákazníci nakoupí zeleninu, ovoce, pečivo i maso. „Na Kubáni nebudou chybět Zedníčkovi s čerstvým mlékem a jogurty, karlovarské pekařství, Velíškovo pekařství, indické občerstvení, samozřejmě Pepíkův rybí gril, jablka a také zelenina Dřísy a uzeniny z Moravy anebo Jatky Tismice a další,“ řekl Jiří Sedláček.

Na rozdíl od trhů, které se konají v centru metropole a kam kromě Pražanů míří stovky turistů, je Kubáň spíš sousedským trhem. Tomu organizátoři přizpůsobili sortiment i akce. „První trh magického roku 2020 zahájíme sousedským opékáním kvalitních špekáčků na otevřeném ohni v ocelovém koši aneb „Wurst kunst“. Opékání ovšem nebude jen první sobotu v únoru, ale také 8., 15. a 22. února. Opékací dráty zákazníkům na místě zapůjčíme, špekáčky, chléb, hořčici a kečup zajistíme. Navíc sobota 29. února bude patřit masu – návštěvníci trhu se mohou těšit na zabijačkové hody aneb ‚ZAB Kubáň!‘,“ uzavřel Jiří Sedláček.

Zdroj: pear__media
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz