Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Masopustní týden na Východní Moravě

Masopustní týden na Východní Moravě

18. 02. 2020 - VÝCHODNÍ MORAVA - Přinášíme vám přehled víkendových akcí ve Zlínském kraji.

Jednou z největších společenských událostí února ve Zlíně bude 13. Reprezentační ples podnikatelů Zlínska, který se koná v sobotu 22. února od 20.00 hodin v Interhotelu Moskva ve Zlíně. Průvodci plesem budou herci Jan Čenský a Markéta Hrubešová. V bohatém programu vystoupí mimo jiné zpěvačka Marcela Holanová, manželé Petra a Roman Vojtkovi, oblíbené hudební a taneční skupiny. účastníci plesu nepřijdou ani o bohatou tombolu.

Fašank v duchu tradic Slovácka připravilo na 22. února město Kunovice. Fašančáři mají sraz před radnicí ve 12:30, fašankovou obchůzku zahájí ve 13 hodin výstřel z děla, poté se průvod se vydá na obchůzku městem. V památkovém domku budou připraveny zabíjačkové dobroty, ve Slováckém sklepě pak ochutnávka ovocných destilátů. Chybět nebudou ani koblihy, mužský a ženský sbor. Večer bude patřit besedě u cimbálu s pochováváním basy.

Fašanková obchůzka v Uherském Brodě bude zahájena v neděli 23. února ve 13:30 hod. Průvod se vydá od Domu kultury a na trase městem bude procházet historickým centrem. Při zastávkách místní folklorní soubory budou předvádět tradiční mečové tance. Fašank ukončí v 16 hodin symbolické pochovávání basy v atriu Muzea J. A. Komenského.

Největší festival masopustních tradic v České republice se koná každoročně ve Strání v Bílých Karpatech. Program Festivalu masopustních tradic začíná v pátek 21. února a končí v úterý 25. února o půlnoci symbolickým pochováním basy.

 

Zdroj: CCRVM

Foto: Ota Hofr/hofrservisfoto.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz