03. 03. 2020 - BŘECLAV - Slavnosti mandloní a vína, každoročně konané v Hustopečích, jsou již řadu let spojeny soriginálními pochutinami, nápoji a specialitami s charakteristickou chutí a vůní po mandlích.
Partnerem této akce se letos staly Pivovary Koruny české a pro tuto příležitost ve svém pivovaru v nedaleké Břeclavi uvařili Mandlové pivo. Jak název piva napovídá, chutná a voní po hořkých mandlích.
Od konce února bude Mandlové pivo k dostání v lahvích ve vybraných prodejnách v Jihomoravském kraji. „Pro zákazníky jsme připravili soutěž o volné vstupenky na Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích. Pro zapojení do soutěže stačí zakoupit v prodejně dvě láhve Mandlového piva a zúčastnit se tak slosování o tyto ceny“, uvedl Richard Moravec, obchodní ředitel Pivovarů Koruny české. Více o pravidlech soutěže zjistí zájemci ze stránek www.mandlovepivo.cz.
„Čepované si pak zákazník může dopřát ve vybraných restauracích od druhého březnového týdne a také na Slavnostech v Hustopečích, kde jej budeme čepovat. Návštěvníkům na místě nabídneme i dárkové balení tří lahvových Mandlových piv, aby si jej mohli odnést domů jako dárek pro své blízké nebo pro další konzumaci v pohodlí domácího prostředí“, dodal Richard Moraveca dále vysvětluje, že: „Tento ochucený ležák se vyznačuje dlouhotrvající hořkostí, středním řízem, hustou pěnou a zlatavou barvou. Chmelen je žateckým chmelem. Chuť a vůni dodává originální mandlové aroma“.
Zámecký Pivovar Břeclav byl založen roku 1522 a jeho současným vlastníkem jsou Pivovary Koruny české s.r.o., do jejíhož portfolia patří také Měšťanský pivovar v Kutné hoře. Jejich výstav byl v roce 2019 okolo 25000 hektolitrů včetně limonád a speciálních piv. Pivovary Koruny české se zaměřují na široký sortiment piv, přes výčepní, ležáky, sezónní piva, speciální piva, silná piva i nízkoalkoholová piva, které distribuují do prodejen a specializovaných obchodů v celé České republice.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.