Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svůj svátek oslaví mandloně a víno

Svůj svátek oslaví mandloně a víno

03. 03. 2020 - HUSTOPEČE - Food festival plný mandlových specialit láká do Hustopečí, kde najdete největší mandloňový sad ve střední Evropě.

Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích si letos připíšou již devátý ročník a díky obrovskému zájmu lidí se premiérově představí jako třídenní akce. Tu odstartují Hustopečští vinaři otevřením svých sklepů už v pátek 27. března.

Sobotní program počítá s kuchařskými show finalistů soutěže MasterCher Česko Ley Skálové a Honzy Vorla, mandlovým jarmarkem, soutěží jedlíků a chybět nebude ani hudební program. Vystoupí cimbálová muzika Antonína Stehlíka nebo kapely Z horní dolní a dál na jih a Ukulele orchestra jako Brno. Na své si přijdou hlavně milovníci dobrého jídla a pití. Přímo na náměstí nabídnou restaurace mandlová menu, z domácích se představí Formanka a Amande Hotel, přespolní zastoupí Matyho chálka, U Dřeváka Beer & Grill, BenTruck Brno a Bistro Leháro. Točit se bude mandlové pivo, nalévat mandlové likéry a další vybrané mandlové speciality.

Oba víkendové dny nabídnou zážitkové vycházky do mandloňových sadů zpestřené stanovišti s kulinářskými dobrotami od místních spolků, nedělní program v sadech navíc obohatí v cíli, u sedmnáctimetrové rozhledny, „Art plac“. Na volném prostranství vystoupí zájemci z řad dobrovolníků, kteří mají co ukázat. Účast přislíbili hudebníci, výtvarníci, sportovci a z těch méně tradičních se můžete těšit na canisterapii nebo spřádání ovčích nitek na kolovrátku.

Hustopeče jsou kromě mandloní známé také díky vynikajícímu vínu. V ulici Na Hradbách a na nádvoří renesančního domu U Synků budou od pátku až do neděle nabízet to nejlepší ze své produkce místní vinaři a Hustopeče mají i vlastní městské víno. Tímto titulem se každý rok pyšní jedno bílé a jedno červené víno, které obstálo v konkurenci mezi ostatními vzorky a odborná komise ho vyhodnotila jako nejlepší. Aktuálně se jedná o andré ročníku 2017 z Révy Rakvice a ryzlink rýnský z Vinařství U Otáhalů.

Letos navíc Slavnosti mandloní a vína podpoří lidi s hendikepem. Koupit si můžete originální sluneční brýle s potiskem „#dunamandle“, zisk z prodeje věnuje město terapeutickému centru Radost, které nově sídlí v Hustopečích a jeho zaměstnanci se věnují lidem s mentálními postižením. Podrobnější informace najdete na www.slavnosti-mandloni.cz a u události na FB profilu města.

A nezapomeňte. Víkend od 27. do 29. března bude v Hustopečích patřit mandloním a vínu!

 

Soutěž o 2 volňásky na Slavnosti Mandloní a Vína v Hustopečích

 

 

Zdroj: Marketing a kultura města Hustopeče

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz