Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jak jednoduše detoxikovat tělo? Mixem vloček k snídani

Jak jednoduše detoxikovat tělo? Mixem vloček k snídani

13. 03. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Jaro klepe na dveře a vy uvažujete nad tím, jak své tělo očistit a nastartovat? Chcete-li jarní změnu, zaměňte tentokrát tukový rohlík k snídani za mix cereálních vloček.

Nejen, že jsou ideálním zdrojem energie a živin, ale také díky vysokému obsahu betaglukanů snižují cholesterol. Mějte připravenou směs cereálních vloček vždy při ruce a vytvořte si každé ráno plnohodnotnou a pestrou snídani.

Poznejte je všechny

Ječné, ovesné, žitné a pšeničné. To jsou základní druhy vloček, s kterými se můžete v obchodech setkat. Ideální je však jejich mix, díky kterému získáte kombinaci skvělého zdroje energie – velkého množství vitamínů, minerálů, komplexních sacharidů, proteinů, ale také nenasycené mastné kyseliny nebo kyselinu listovou. Konzumací tohoto mixu se rychle, a přitom lehce a zdravě nasytíte. „Různé druhy vloček představují perfektní základ snídaně nebo vydatnější svačiny. Nejen, že vám dodají potřebné živiny, ale díky vláknině vás dobře zasytí a udrží po delší dobu stabilní hladinu krevního cukru,“ upřesňuje přední česká dietoložka PhDr. Karolína Hlavatá. Krom toho příznivě působí také na trávicí systém.

Jak si je vychutnat

Vločky jsou zkrátka vděčnou potravinou do kuchyně, z níž se dá připravit spousta sladkých i slaných pokrmů. A jak všichni víme, snídaně dělá den, proto je ideální začít ho právě s touto obilovinou. Nejlepší volbou je směs různých druhů vloček, navíc doplněná o semena, ořechy, nebo sušené neproslazované ovoce. Příkladem jsou směsi Lehké & Křehké od společnosti Emco, které neobsahují přidaný cukr a mají nízký obsah tuku. „Vločky je také vhodné kombinovat s potravinou bohatou na bílkoviny,“ říká PhDr. Karolína Hlavatá. „S bílkovinami šetřit nemusíte. Optimální je přidat alespoň 200 g jogurtu nebo 100 g tvarohu či 250 ml mléka,“ dodává česká dietoložka.

Rychlá snídaně bez vaření

Asi vás nepřekvapí, že z vloček se nejčastěji připravuje snídaňová kaše. Klasické vločky se doporučují přes noc namočit a ráno krátce povařit, zato jemné vločky  stačí zalít teplým mlékem nebo vodou těsně před podáváním.

 

Zdroj: PR.Konektor
Foto: Sylvie Micková
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz