06. 04. 2020 - ČESKÉ BUDĚJOVICE - Pivovar Holba v únoru na Mezinárodním pivním festivalu uspěl s pivem Holba Kvasnicové nejen v kategorii Kvasnicové pivo, ve které obsadil druhé místo, ale výrazně promluvil i do pořadí hlavní kategorie soutěže – Světové pivní pečeti 2020, kde obsadil bronzovou pozici.
Nejprestižnější pivovarnická soutěž v České republice má výrazný mezinárodní přesah. Svá piva do letošního už 30. ročníku přihlásilo 271 pivovarů ze 24 zemí světa, a 450 degustátorů tak vybíralo šampiony z rekordních 1 409 piv.
Holba Kvasnicové, mírně hořké pivo medově zlaté barvy, si tak ke svým historickým úspěchům připisuje další dvě významná mezinárodní ocenění.
„Naše pivo Holba Kvasnicové už roky oslovuje milovníky piva i mezinárodní degustátory. To nám dává jistotu, že jsme se vydali správným směrem, když jsme toto kvasnicové pivo do sortimentu zařadili a od prvopočátku trvali na nejvyšší kvalitě bez jediného kompromisu. Opakovaná ocenění, navíc v silné mezinárodní konkurenci, napříč kategoriemi to je ta nejlepší odměna, jaké se nám za toto rozhodnutí mohlo dostat,“ komentoval zisk Světové pivní pečetě Ing. Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba Hanušovice.
Na 30. ročníku Mezinárodního pivního festivalu (International Beer Festival Budweis) se soutěžilo o Zlaté pivní pečetě 2020 (Gold brewer’s seal 2020) celkem v 35 pivních kategoriích. Medailisté jednotlivých kategorií se následně ucházeli o cenu hlavní – Světovou pivní pečeť 2020 (World beer seal 2020). Novinkou letošního festivalu bylo prověření stanovených hodnot u všech vzorků nejen degustátory, ale i analytickým přístrojem. Hodnocení navíc probíhalo pod dohledem nejen Státní zemědělské a potravinářské inspekce, ale i dalších certifikačních autorit jako TÜV SÜD Czech, Bureau Veritas nebo 3EC International.
Kromě českých a moravských pivovarů se zúčastnili např. také zástupci Slovenska, Německa, Švýcarska, Lichtenštejnska, Maďarska, Ruska, Ukrajiny, ale i z pivařsky exotičtějších destinací, jako je Brazílie nebo Tchaj-wan.
Zdroj: Omnimedia s.r.o
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.