09. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Velikonoce bez vajec si nedovedou představit snad ani ty nejotrlejší povahy. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému.
Protože je nedílnou součástí košíčků kvalitní bílý jogurt plný probiotik, rázem zvýšíte jejich výživovou hodnotu. A navíc díky němu budou „muffinky“ nebesky vláčné. Už si představujete, jak se rozplývají na vašem mlsném jazýčku?
Počet porcí: 12
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: **
Ingredience:
Na košíčky:
400 g hladké mouky
2 vejce
150 g bílého jogurtu
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
100 ml slunečnicového oleje
Na krém:
75 g změklého másla
160 g žervé
1 lžička vanilkového extraktu
300 g cukru moučka
K podávání:
čokoládová vajíčka na ozdobení
papírové košíčky
Postup:
1. Máslo našlehejte, přidejte k němu žervé opět trochu prošlehejte a pomalu přidejte moučkový cukr. Nakonec přidejte extrakt a nechte takto připravený krém v lednici.
2. Do mísy nasypte mouku a cukry, přidejte vejce, mléko a olej a promíchejte do hladké směsi.
3. Přidejte jogurt a prášek do pečiva.
4. Těsto vrstvěte do papírových košíčků těsně pod okraj a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
5. Po upečení nechte vychladnout a ozdobte krémem a čokoládovými vajíčky.
Tip: Věděli jste, že jogurty představují výborný zdroj nejen bílkovin, vápníku a fosforu, ale také vitaminů, zejména ze skupiny B a významných stopových prvků?
Zdroj: AKDEMIE KVALITY
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.