Štamgast & Gurmán

Jedinečné dubnové recepty: Jogurtové velikonoční košíčky

Jedinečné dubnové recepty: Jogurtové velikonoční košíčky

09. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Velikonoce bez vajec si nedovedou představit snad ani ty nejotrlejší povahy. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému.

Protože je nedílnou součástí košíčků kvalitní bílý jogurt plný probiotik, rázem zvýšíte jejich výživovou hodnotu. A navíc díky němu budou „muffinky“ nebesky vláčné. Už si představujete, jak se rozplývají na vašem mlsném jazýčku?

 

Počet porcí: 12

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: **

 

Ingredience:

Na košíčky:

400 g hladké mouky

2 vejce

150 g bílého jogurtu

300 ml mléka

1 vanilkový cukr

100 g cukru krupice

1 prášek do pečiva

100 ml slunečnicového oleje

 

Na krém:

75 g změklého másla

160 g žervé

1 lžička vanilkového extraktu

300 g cukru moučka

 

K podávání:

čokoládová vajíčka na ozdobení

papírové košíčky

 

Postup:

1. Máslo našlehejte, přidejte k němu žervé opět trochu prošlehejte a pomalu přidejte moučkový cukr. Nakonec přidejte extrakt a nechte takto připravený krém v lednici.

2. Do mísy nasypte mouku a cukry, přidejte vejce, mléko a olej a promíchejte do hladké směsi.

3. Přidejte jogurt a prášek do pečiva.

4. Těsto vrstvěte do papírových košíčků těsně pod okraj a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

5. Po upečení nechte vychladnout a ozdobte krémem a čokoládovými vajíčky.

 

Tip: Věděli jste, že jogurty představují výborný zdroj nejen bílkovin, vápníku a fosforu, ale také vitaminů, zejména ze skupiny B a významných stopových prvků?

 

Zdroj: AKDEMIE KVALITY

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz