Štamgast & Gurmán

Jedinečné dubnové recepty: Vejce v housce

Jedinečné dubnové recepty: Vejce v housce

27. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany.

Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

4 housky

4 vejce

2 lžíce smetany ke šlehání 33 %

100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia)

100 g kvalitní slaniny

máslo

hrst čerstvé pažitky

hrst čerstvé hladkolisté petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.

3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.

4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.

5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.

6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.

 

Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.

Zdroj: AKADEMIE KVALITY

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz