Štamgast & Gurmán

Jedinečné dubnové recepty: Pórkový krém se ztraceným vejcem

Jedinečné dubnové recepty: Pórkový krém se ztraceným vejcem

16. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Pór zahradní neboli pórek všichni známe, ale často na něj zapomínáme. Místo toho upřednostňujeme příbuznou zeleninu, jako je např. cibule, česnek nebo jarní cibulka.

Přitom tato aromatická rostlinka obsahuje řadu vitaminů (A, C, E a betakaroten), minerálů a antioxidantů. Má málo kalorií a podporuje trávení a imunitu. Na pórku si můžete pochutnat třeba v naší polévce! Nebojte se použít i jeho zelené konce, které jsou bohatší na vitaminy než bílý střed. Recept pozdvihne ztracené vejce, které také prověří vaše kuchařské umění.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 35 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

1 velký pórek

2 velké brambory

600 ml zeleninového vývaru

1 cibule

100 g másla

150 ml smetany ke šlehání 33 %

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Ztracená vejce:

4 vejce

4 lžíce octa

 

Postup:

1. Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne.

2. Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut.

3. Rozmixujte dohladka a osolte a opepřete dle chuti.

4. Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa.

 

Tip: Vybírejte vejce podle kódu na skořápce. Ale pozor, informace na obalu a skořápce nejsou stejné! Každá z nich totiž obsahují rozdílné informace.

Zdroj: AKADEMIE KVALITY

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz