Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Otevřená informační centra jsou prvními záblesky restartu cestovního ruchu

Otevřená informační centra jsou prvními záblesky restartu cestovního ruchu

04. 05. 2020 - VÝCHODNÍ MORAVA - Na odvětví cestovního ruchu dopadla opatření přijatá k zamezení nákazy novým typem koronaviru velmi tvrdě, bez nadsázky se dá říci, že ze dne na den přestal fungovat.

Aktualizovaný harmonogram postupného uvolňování restrikcí umožnil od pondělka 27.4. otevřít provozovny turistických informačních center. Některá informační centra toho využila, některá plánují otevření na počátku, resp. v průběhu května.

Aktuálně jsou v provozu turistická informační centra například v Kroměříži, Uherském Hradišti, Zlíně, Hulíně, Uherském Brodu, Kunovicích, Karolince, Vsetíně, Velehradu, Holešově, Slavičíně, Starém Hrozenkově, Zvonici na Soláni, Tlumačově, Valašských Kloboukách či Valašském Meziříčí.

Od 4. května by se k nim měly přidat provozovny ve Valašské Bystřici, Rožnově pod Radhoštěm, Uherském Ostrohu, Bystřici pod Hostýnem, Vizovicích, Otrokovicích.

Uzavřena zatím zůstávají informační centra ve Velkých Karlovicích a Luhačovicích, kde probíhají rekonstrukce, v Napajedlích a Brumově-Bylnici, kde otevření zřizovatel zatím odložil. Infocentrum v Horní Lidči, které je propojeno se zdejším česko-slovenským mechanickým betlémem, bude znovu zprovozněno v průběhu května, současně s otevřením betlému.

Většina turistických informačních center pro období, kdy stále platí zvýšená hygienická opatření, upravila provozní dobu a rozsah služeb. Až na výjimky nebudou infocentra fungovat o víkendech a svátcích, návštěvníci musejí počítat s nutností používat dezinfekční prostředky.

„Otevření turistických informačních center je prvním krůčkem dlouhé cesty, která povede k restartu cestovního ruchu z hluboké krize. S ohledem na to, že základní turistická infrastruktura, tj. ubytovací a stravovací služby není zatím v normálním provozu, budou nyní informační centra fungovat spíše pro místní obyvatele. Jejich důležitým úkolem ale bude mapování funkčnosti provozoven turistické infrastruktury po skončení nouzového stavu. Dá se očekávat, že to budou právě turistická informační centra, která budou významně pomáhat místním hotelům, penzionům a restauracím k návratu klientely do našeho regionu,“ uvádí Petra Psotková, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

 

Aktuální ilustrační foto je ze Vsetína a Zvonice Soláň, zdroj: CCRVM/Zdeněk Urbanovský

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz