Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Turistické cíle Zlínského kraje patří mezi nejvíce navštěvované v ČR

Turistické cíle Zlínského kraje patří mezi nejvíce navštěvované v ČR

26. 05. 2020 - VÝCHODNÍ MORAVA – Česká centrála cestovního ruchu Czechtourism zveřejnila žebříček 50 nejvíce navštěvovaných turistických cílů v České republice za rok 2019.

V padesátce turistických cílů patří 14 pozic Praze, po 5 místech mají kraje Jihomoravský a Ústecký, kraje Zlínský, Středočeský a Jihočeský kraj mají po čtyřech umístěních. Další kraje přispěly do žebříčku vesměs jedním až třemi zápisy.

Turistické atraktivity Zlínského kraje se v hodnocení rozhodně neztratily. ZOO Zlín patří s počtem 682600 návštěvníků do první desítky turistických cílů, sedmnácté místo patří Aquaparku v Uherském Hradišti (428 100 návštěvníků), Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm je nejvíce navštěvovaným muzeem, a s 364 100 návštěvníky je na 27 příčce. Padesátku nejvyhledávanějších cílů uzavírá poutní areál Velehrad, kam v minulém roce směrovalo své kroky 259 800 návštěvníků.

Současně agentura Czechtourism zveřejnila čtyřicet dva tipy na dosud neobjevené skvosty Česka roku 2020. Ve Zlínském kraji vybrala Hrad Lukov, Muzeum Bojkovska a Betlém v Horní Lidči.

Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz