10. 06. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Velkou roli hrají vstupní suroviny a správně vyvinutá receptura. Pokud se například jedná o ovocnou příchuť, zmrzlina by měla obsahovat skutečné ovoce, aby se mohla označit za poctivou.
Harry Potter měl balíček bonbónů, z nichž mnohé měly dost podivnou příchuť. Jaká je vaše nejvíce crazy zmrzlina?
Zaměřujeme se hlavně na kvalitní suroviny a na to, aby zmrzlina byla pro zákazníka opravdovým zážitkem. A proto není naším cílem vyrábět crazy příchutě obsahující hromadu aromat a barviv. Místo toho se soustředíme na tradiční české chutě jako je například valašský frgál, špička, větrník a další podobné.
Jaké příchutě zmrzlinových směsí jsou nejoblíbenější?
Zákazníci se spíše drží klasiky v podobě vanilkové a čokoládové zmrzliny jak v točené, tak kopečkové zmrzlině. U ovocných příchutí pak lidé nejčastěji volí jahodovou, malinovou či citronovou. Naším největším hitem jsou ale zmrzlinové směsi Extra Fruit. Jedná se o unikátní směs z pravého ovoce v podobě tekuté směsi v kyblíku. V točené zmrzlině jsme tak vytvořili ovocný sorbet s největším obsahem ovoce na trhu. Navíc Extra Fruit kyblík lze také použít jako ovocnou dřeň do strojů na ledovou tříšť, nebo do výrobníku na kopečkovou zmrzlinu.
Každý rok je hitem něco jiného. Dokážete odhadnout, co bude chutnat lidem nejvíce právě nadcházející léto?
Obecně se hodně do popředí probojoval slaný karamel, který jsme schopni vyrobit jak v podobě kopečkové, tak v podobě hotové směsi na točenou zmrzlinu. Dále ve smetanových zmrzlinách vkládáme hodně nadějí do makové. U ovocných pak začíná stoupat zájem o exotické chutě. Už delší dobu je velmi oblíbené mango a rok od roku lze také pozorovat stoupající popularitu například u maracuji.
Umíte si představit vyrábět zmrzlinu, která není sladká?
Samozřejmě se neustále posouváme dopředu a snažíme se vyhledávat různé alternativy. Nicméně lidé by si měli uvědomit, že zmrzlina, dort či jakýkoliv dezert vždycky bude trochu hřích.
Čím se vaše zmrzlina (zmrzlinové směsi) liší od těch běžných? Mohou si na ní pochutnat i lidé, kteří třeba nesmějí lepek nebo laktózu?
U kopečkových zmrzlin je nejpodstatnější fakt, že vyrábíme ručním způsobem pravou řemeslnou zmrzlinu. Většina našich zmrzlin je bezlepkových a bezlaktózových. Také dokážeme vyrobit ovocné sorbety v RAW úpravě.
Dále se lišíme našimi tekutými ovocnými směsmi řady Extra Fruit, kdy můžeme s čistým svědomím prohlásit, že nabízíme sorbety opravdu z pravého ovoce.
Kde byste se rádi viděli třeba za pět let? Kde berete inspiraci pro další druhy zmrzliny (zmrzlinových směsí)?
Jelikož jsme rodinná firma, naší vizí je do budoucna být nadále nejen výrobcem poctivých řemeslných zmrzlin, ale také být partnerem pro naše odběratele a společně s nimi dělat milovníkům zmrzliny radost a měnit český zmrzlinový trh stále k lepšímu.
Velkým potěšením pro nás pak jsou nejen spokojení zákazníci, ale také dlouhodobá spolupráce s odběrateli, kdy spousta z nich s námi spolupracuje více než 20 let.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.