Štamgast & Gurmán

Objevte kouzlo italské kuchyně se Silvií Colloca

Objevte kouzlo italské kuchyně se Silvií Colloca

20. 07. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Horké slunce, pověstné „dolce far niente“ a na jazyku se rozplývající chuť kvalitních surovin. Něco vám to připomíná?

Těstoviny, pizza, dezerty, antipasti, do ruky skleničku prosecca a hned jsme jako na dovolené v Itálii. Protože aktuální situace příliš nepřeje milovníkům této horkokrevné země, TV Paprika se rozhodla zasvětit vás do tajů její kuchyně alespoň takto na dálku. A pomůže jí v tom kulinářský pořad Silvia Colloca na italský způsob, který startuje už 22. července ve 21:00 na TV Paprika.

Každá ingredience má svůj význam

Italská kuchyně už dávno není nedostupná ani pro běžné „neitalské“ laiky. Kombinací pár správných ingrediencí dokážete vyčarovat dokonalé jídlo. Každý recept, který pochází z Itálie v sobě skrývá i přidanou hodnotu. A tou je předávání z generace na generaci od prarodičů k vnoučatům a pravnoučatům a ještě dál. Kromě skvělých receptů nám Silvia ukáže další důležité složky italské kuchyně. Můžeme se od ní naučit, jak přistupovat k jídlu s láskou, kdy použít domácí a kdy sušené těstoviny, jakou mouku používat při pečení, nebo se možná staneme experty na výběr vína k danému jídlu. Silvia, jako rodilá Italka, food blogerka a autorka kuchařek nás provede zákoutími italské kuchyně a odevzdá nám kus svojí kulinářské vášně. Často peče se svojí maminkou nebo dcerou, a právě kuchyň považuje za místo, kde se cítí nejlépe a nejpřirozeněji. Italové považují právě čas večeře za příležitost setkat se s rodinou nebo přáteli a příjemně společně trávit čas. Co se týče užívání si přítomného okamžiku a gastronomického požitkářství, máme se od nich co učit!

Začněme pěkně od začátku

Už v první části nás Silvia zasvětí do úplných základů, na kterých stojí kouzlo italské kuchyně. Nejdůležitějšími pilíři jsou jednoznačně kvalitní a čerstvé suroviny. Ovoce a zeleninu si koupíme na místních trzích a všechno ostatní v typickém italském obchodě, který funguje už od 60. let. Prvním receptem budou rustikální toskánské cizrnové těstoviny, které s láskou připraví pro svoji dceru Lunu. Později nám ukáže, jak se peče chutné pečivo schiacciata, nebo představí recept, který zdědila od své matky na jablkový mascarpone koláč. Všechny ze zmíněných receptů dokazují to, že skvělým kuchařem se skutečně může stát každý, stačí mít kvalitní ingredience a chuť učit se novým věcem. V tomto případě od rozené Italky s vášní pro kuchařské umění.

Jestli jste dostali chuť inspirovat se při vaření italských specialit, sledujte pořad Silvia Colloca na italský způsob na TV Paprika od 22. července ve 21:00.

Zdroj: PR.Konektor

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz