Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DALŠÍ OBĚŤ KORONAVIRU: Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích je zrušen

DALŠÍ OBĚŤ KORONAVIRU: Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích je zrušen

13. 08. 2020 - VELKÉ KARLOVICE - Nejnavštěvovanější gastronomický festival u nás, Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích, se letos neuskuteční.

Dvanáctý ročník populární akce, která každoročně láká na Valašsko tisíce návštěvníků se měl konat 2. až 4. října.

Pořadatelé se rozhodli jej zrušit s ohledem na nejnovější vývoj pandemie a omezení spojená s pořádáním velkých akcí. Z původně plánovaného programu se uskuteční jen zážitkové večeře ve Spa hotelu Lanterna, které letos připraví Národní tým kuchařů a cukrářů ČR, a frgálová manufaktura.

„Dlouho jsme vyčkávali a do poslední chvíle věřili, že šance uspořádat letošní ročník existuje. Poslední vývoj nás ale utvrdil v přesvědčení, že je letos nereálné Karlovský gastrofestival uspořádat v obvyklém rozsahu a kvalitě, na jaké jsou návštěvníci zvyklí, a dodržet při tom nezbytná hygienická opatření. Karlovský gastrofestival je mimo jiné unikátní tím, že vstup na něj je zdarma, a v takovém případě ani není reálné, abychom účinně korigovali počet návštěvníků,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a generální ředitel místního Resortu Valachy, který je hlavním pořadatelem.

„Abychom ale pravidelné návštěvníky gastrofestivalu zcela neochudili o podzimní gurmánské zážitky, rozhodli jsme se, že v původním termínu nabídneme alespoň dílčí akce, u nichž můžeme regulovat počet návštěvníků. Díky tomu se uskuteční zážitkové degustace ve Spa hotelu Lanterna, kde sobotní galavečeři a nedělní oběd připraví hostující Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky.

Dále se budou v hotelu Galik konat kurzy pečení valašských frgálů, taktéž jen na základě předchozí rezervace. Restaurace ostatních hotelů a penzionů v našem údolí budou samozřejmě také otevřené s obvyklou nabídkou specialit, ale na Gastro tour s ochutnávkami pod širým nebem a bohatým doprovodným programem si lidé skutečně musí počkat až na příští rok,“ uzavřel Tomáš Blabla.

 

Zdroj: Martina Žáčková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz