08. 12. 2020 - ČR - Kolumbijská značka rumů La Hechicera uvádí na trh svůj druhý produkt ze Série Experimental.
Tento destilát, infuzovaný po zrání v dubových sudech dužinou ze zralých banánů, je ódou na um a tradici tří generací rodiny Riascos, která s velkou oddaností vyrábí v Kolumbii své jedinečné rumy přes 20 let.
Série Experimental je limitovanou edicí, která navazuje na sedm dalších unikátních limitek, které byly poprvé uvedeny na trh v loňském roce. La Hechicera bude tak po dobu sedmi let každým rokem vydávat unikátní chuťově nezaměnitelné limitované edice. Letos je číslo dvě infuzovaná banánem. Loni dozrávala po dobu tří měsíců v sudech po víně Moscatel.
Le Hechicera Série Experimental je vyzrálý 41% rum z oblasti jižního Karibiku. Jedná se o směs dvanácti až jednadvacetiletých rumů, která zraje v sudech z bílého amerického dubu. Už tak unikátní chuti dodává charakter banánová dužina, ta se totiž přidává k vyluhování na posledních pár dní před konečnou filtrací a to dělá limitovanou edici Série Experimental jedinečnou.
Zdroj: Hana Pazderková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.