Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vína VOC Znojmo opět mezi nejlepšími

Vína VOC Znojmo opět mezi nejlepšími

12. 01. 2021 - ZNOJMO - Expozice Salonu vín ČR, jedno z nejznámějších degustačních center u nás, odhalila finálovou stovku vín, kterou bude od února, pokud to vládní opatření dovolí prezentovat svým návštěvníků.

Mezi stovku nejlepších se dostala i vína VOC Znojmo. Uspěla v početné konkurenci moravských a českých vín. Do nominačních kol soutěže bylo přihlášeno celkem 2541 vín, z nichž do prvního celostátního kola Salonu vín postoupilo 1547 vzorků od 193 firem.

„Jsem hrdý, že se vína VOC Znojmo v tak velké konkurenci prosadila svojí kvalitou a jedinečností, a tudíž budou v Salonu vín ČR ve stálé expozici k degustaci pro tisíce návštěvníků. Ti tak s typickými víny našeho regionu ochutnají i kus Znojemska,“ říká František Koudela, předseda spolku VOC Znojmo.

Mimo vína VOC Znojmo, ovšem z vinařství THAYA, které je členem VOC Znojmo, zaznamenal výrazný úspěch Pinot blanc 2018. Víno, jež bylo oceněno jako nejlepší víno České republiky pro rok 2021, pochází ze Znojemské vinařské podoblasti, z obce Hnanice, viniční trati „U Chlupa“. „Vinice je starší 30 let. Víno bylo vyrobeno ve čtyřistalitrových barikových sudech spontánním kvašením. Má nádhernou zlatožlutou barvu s tóny po přezrálých hruškách. V chuti cítíme krémovost zrání po barikových sudech, pečený chléb, sušený ananas a přezrálé hrušky,“ přiblížil Jakub Smrčka, enolog vinařství THAYA.

 

Vína VOC Znojmo v první stovce Salónu vín ČR - ZLATÁ MEDAILE

Sauvignon VOC Znojmo 2019, THAYA VINAŘSTVÍ, spol. s r.o.

Veltlínské zelené VOC Znojmo 2019, Vinařství LAHOFER, a.s.

Ryzlink rýnský VOC Znojmo 2019, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.

 

Stříbrná medaile

Ryzlink rýnský VOC Znojmo 2019, Vinařství Piálek & Jäger s.r.o.

Veltlínské zelené VOC Znojmo 2018, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.

Ryzlink rýnský Královská řada VOC Znojmo 2015, Vinařství Hanzel s r.o.

Veltlínské zelené VOC Znojmo 2019, Arte Vini spol. s r.o.

 

Zdroj: VOC Znojmo, z.s.
Foto: Pixavay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz