09. 02. 2021 - ČR - Úspěšná soutěž Podpoř svého barmana, jejíž organizátor STOCK Plzeň-Božkov na konci minulého roku padesátce účastníků rozdal více než sto tisíc korun, se dočká pokračování.
Ve druhém dílu barmanského klání, které se odehrává na instagramu, budou hrát hlavní roli horké zimní drinky. Přihlašovat se můžete už nyní.
Zájem o soutěž Podpoř svého barmana, která se konala v listopadu a prosinci 2020, byl enormní. Kapacita soutěže vyčerpaná dávno před uzávěrkou přihlášek, tisíce udělených instagramových srdíček a velký ohlas uvnitř barmanské komunity. „Vzhledem k obrovskému zájmu, který nás nesmírně potěšil, jsme vyčlenili další prostředky určené k podpoře tuzemské barové kultury ve složité covidové době,“ nechal se slyšet whisky brand ambassador společnosti STOCK Plzeň-Božkov Michal Marešovský.
Vzhledem k tomu, že momentálně panuje zima, a dokonce napadl i sníh, staly se aktuálním soutěžním tématem horké zimní drinky. Schéma jinak zůstává stejné. Zájemci se mohou registrovat ode dneška, tedy pondělí 8. února, e-mailem zaslaným na adresu info@cbanet.cz. Pozor, kapacita je omezena na prvních 33 zájemců, poté už nebude možné se přihlásit.
Pořadatelé následně každému účastníkovi vylosují produkt – povinnou surovinu z portfolia společnosti STOCK Plzeň-Božkov. Barmani budou mít na odevzdání receptury, příběhu drinku a jeho kvalitní fotografie čas do konce února. Od 3. do 13. března bude možné pro koktejly hlasovat na oficiálním instagramovém účtu soutěže podpor_sveho_barmana_cz, kde budou zveřejněny. Kdo získá nejvíc srdíček, zvítězí!
Autor nejpopulárnějšího drinku si přijde na finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun, barmani na dalších pozicích do pátého místa berou osm, šest čtyři a dva tisíce korun. Za umístění na předních příčkách také soutěžící získají body do celoročního seriálu Czech Bartenders League, jejíž finalisté si to rozdají o postup na koktejlové mistrovství světa.
Každý registrovaný barman, který odevzdá recepturu drinku se všemi náležitostmi, navíc od organizátorů obdrží částku 1.500 korun určenou k pokrytí výdajů na suroviny. „Mám velkou radost z rozhodnutí společnosti STOCK Plzeň-Božkov znovu podpořit českou barovou scénu významnou finanční částkou. Pro barmany je to jasný vzkaz, že někomu na jejich osudu záleží,“ podotkl prezident spolupořadatelské České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
Vítězem prvního vydání soutěže se stal Oleksandr Pavliuk (Jekyll&Hyde, Brno) s 5.041 srdíčky, za ním se umístili Peter Plieštik (Black Angel’s, Praha) s 2.054 srdíčky, Milena Pohořalá (Šnekolend, Rokytnice nad Jizerou) s 1.680 srdíčky, Lubomír Loubal (Shot Bar, Brno) s 1.011 srdíčky a Robin Onysko (Kavárnička Hella, Písek) s 774 srdíčky.
Zdroj: Michael Lapčík
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.