10. 03. 2021 - ČR - Dozlatova vypečené delikátní křupavé kolínko na medu a polotmavém pivu – kdo by se nezamiloval? Máme pro Vás inspiraci v podobě jednoduchého pivního receptu, který si s jistotou najde místo ve vašem žebříčku nejoblíbenějších jídel.
Suroviny:
Na marinádu:
Na podlévání:
Ingredience na marinádu důkladně promícháme a necháme chvilku uležet. Mezitím si vykostíme kolínko, kůži na několika místech nakrojíme, vložíme do pekáče a důkladně pomažeme připravenou marinádou. Následně přidáme zbytek marinády, nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a pivem Holba Polotmavá a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba hodinu až hodinu a půl. Maso v průběhu pečení podléváme pivem a vývarem dle libosti. Poté maso odkryjeme a bez pokličky při 220 °C dopékáme za občasného polití masa výpekem dozlatova. Jakmile je maso měkké a křupavé, vyjmeme ho a zahustíme výpek chlebovou střídkou.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo s bramborami a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva Holba Polotmavá, ryzího piva z jesenických hor, které dovede dílo k dokonalosti.
Zdroj: Omnimedia
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.