Štamgast & Gurmán

Medové kolínko na pivu

Medové kolínko na pivu

10. 03. 2021 - ČR - Dozlatova vypečené delikátní křupavé kolínko na medu a polotmavém pivu – kdo by se nezamiloval? Máme pro Vás inspiraci v podobě jednoduchého pivního receptu, který si s jistotou najde místo ve vašem žebříčku nejoblíbenějších jídel.

Suroviny:

  • 1 vepřové koleno
  • 500 ml piva Holba Polotmavá
  • 1 cibule
  • chléb k zahuštění výpeku

 

Na marinádu:

  • 150 ml piva
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

 

Na podlévání:

  • zbylé pivo
  • vývar

 

Ingredience na marinádu důkladně promícháme a necháme chvilku uležet. Mezitím si vykostíme kolínko, kůži na několika místech nakrojíme, vložíme do pekáče a důkladně pomažeme připravenou marinádou. Následně přidáme zbytek marinády, nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a pivem Holba Polotmavá a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba hodinu až hodinu a půl. Maso v průběhu pečení podléváme pivem a vývarem dle libosti. Poté maso odkryjeme a bez pokličky při 220 °C dopékáme za občasného polití masa výpekem dozlatova. Jakmile je maso měkké a křupavé, vyjmeme ho a zahustíme výpek chlebovou střídkou.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo s bramborami a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva Holba Polotmavá, ryzího piva z jesenických hor, které dovede dílo k dokonalosti.

 

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz