Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Soutěž Creative Business Cup 2021 má své vítěze

Soutěž Creative Business Cup 2021 má své vítěze

01. 04. 2021 - ZLÍN - České finále globální soutěže Creative Business Cup se uskutečnilo 30. března 2021 z Památníku Tomáše Bati ve Zlíně.

V soutěži představil CzechInvest ty nejlepší startupy z oblasti kulturních a kreativních průmyslů. První místo a možnost reprezentovat Českou republiku na globálním finále online z Kodaně vyhrál startup Readmio. Jeho mobilní aplikace doprovází čtení pohádky zvukovým podkresem, hraným automaticky na základě rozpoznání předčítaných slov, a tím oživuje rodinný zážitek. Na druhém a třetím místě se umístily firmy s fyzickým produktem – ekologické tenisky Kave Footwear, vyráběné z kávové sedliny, a hodinky Leitners Watch propojující tradiční hodinářské řemeslo s moderními technologiemi.

Vítěze národního kola Creative Business Cup 2021 volila odborná porota ve složení Markéta Přenosilová za CzechInvest, Lukáš Trčka za Technologické inovační centrum ve Zlíně, Jitka Alexová za univerzitní inkubátor UTB UPPER, Tomáš Cironis za Startup World Cup & Summit a zástupce generálního partnera soutěže Prusa Research Ondřej Kašpárek.

Vypij a sněz

O svém favoritovi mohli však hlasovat také diváci. Cenu popularity vyhrál další projekt zaměřený na ekologii nazvaný příznačně Jedlý kelímek. Jeho tvůrci se snaží snížit množství jednorázových kelímků z plastu či papíru. Vyvinuli proto ekologickou a také chutnou alternativu. V kelímku, který je vyrobený z jedlé sušenky, vydrží nápoj až 12 hodin, pokud si chce ale člověk pochutnat na ještě křupavé sušence, má 40 minut. Na unikátní výrobní technologii a receptuře se podíleli také akademici, konkrétně České vysoké učení technické v Praze a Výzkumný ústav potravinářský Praha.

O ceny a možnost reprezentovat Českou republiku na globálním finále bojovala desítka projektů z různých oblastí, například nový druh cirkulární textilie, inovativní budík nebo projekty propojující svět lidí se zrakovým postižením s širokou veřejností.

O soutěži Creative Business Cup

Creative Business Network je nezisková organizace, která se zabývá podporou startupů z oblasti kreativních průmyslů. Od roku 2012 každoročně pořádá mezinárodní soutěž Creative Business Cup, která má za cíl podporovat kreativní startupy, propojovat je navzájem a pomoci jim při hledání investora i dobývání zahraničních trhů.

 

Zdroj: Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz