Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Připravte si snídani snů i bez brzkého vstávání

Připravte si snídani snů i bez brzkého vstávání

05. 05. 2021 - ČR - Teplé dny doslova vyzívají k tomu, abychom si připravili chutnou a pestrou snídani. Nemusíte se vůbec obávat, příprava zabere jen pár minut.

Základem je totiž ovoce, a to ve všech podobách – v jogurtu, s chia semínky i s oříšky. Připravte si na každý den pestrou skleničku všeho, co máte rádi, a ráno si ji jednoduše přibalte do tašky.

Léto doslova překypuje nabídkou sezónních potravin. Začátkem teplých dnů tak bez obav seženete čerstvé jahody, později pak šťavnaté broskve, hrušky, jablka, borůvky ale i oblíbené červené ovoce, jako je rybíz, maliny nebo třešně. A s čím pestrou nabídku ovoce kombinovat? Sáhnout můžete po bílých jogurtech, pudinku, vločkách i semínkách. Třešničkou na dortu pak mohou být čerstvé bylinky, jako je například máta.

Kvalitní ovoce i mléčný základ

Než se pustíte do přípravy, snažte se zaměřit na kvalitu a původ potravin, ze kterých jídlo připravujete. Farmáři hospodařící v režimu bio nabízejí hodnotné potraviny, které obsahují vitamíny i minerály v dobře vstřebatelné podobě, které byly navíc vyprodukovány v souladu s přírodou. Více informací najdete na stránkách myjsmebio.cz.

Připravte si „ovocnou skleničku“

Nejste zrovna ranní ptáče a preferujete, když si můžete přispat? Nevadí, máme pro vás řešení. Připravte si skleničku plnou lahodných dobrot. Ráno ji jen vytáhnete z lednice a můžete v pohodě snídat bez toho, aniž byste museli jídlo složitě chystat. Navíc si tuto chutnou snídani můžete vzít kamkoliv s sebou.

Ingredience na jednu porci:

- 3 lžíce bio pohankových vloček

- 150 g bio jogurtu řeckého typu

- hrst bio malin

- hrst bio borůvek

- lžička bio medu

- lžička chia semínek

- bio máta na ozdobu

Připravte si čistou zavařovací sklenici a do ní postupně naskládejte jogurt, vločky, med, ovoce, chia semínka a na závěr přidejte mátu. Takto připravenou skleničku uchovávejte v lednici.

BIO pro budoucnost

Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.

 

Zdroj: PEPRCONSULTING

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz