Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ROMAN PAULUS PŘIJAL NOVOU VÝZVU - rozjíždí vlastní bistro a nabízí catering po celé ČR

ROMAN PAULUS PŘIJAL NOVOU VÝZVU - rozjíždí vlastní bistro a nabízí catering po celé ČR

24. 06. 2021 - ČR - V gastronomii si už stihl splnit takřka všechny sny. Řemeslu se vyučil v zahraničí, vařil na zaoceánské lodi i v londýnském hotelu Savoy. Vedl kuchyni ve špičkových mezinárodních hotelech a stál v čele týmu, který šestkrát dobyl nejvyšší metu v oboru: michelinskou hvězdu.

Je respektovanou šéfkuchařskou hvězdou, Paulusovy recepty inspirují celé generace milovníků dobrého jídla. Přesto však nechce upadnout do stereotypu a právě se vydává za novým cílem.

Vstupujete takřka denně prostřednictvím médií do českých domácností jako celebrita a influencer v gastronomii. Člověk by řekl, že máte kariérně vystaráno a můžete žít z podstaty. Přesto jste nedávno podnikl zásadní životní změnu…
Odjakživa mi bylo cizí ustrnout a usnout na vavřínech. I odchod v mládí do zahraničí byl riskantní cestou za snem – naučit se, jak to dělají ti nejlepší. Mám rád život „na cestě“, nechci se natrvalo usídlit v dobyté pozici. Životní etapa v Alcronu byla báječná, měl jsem možnost vést skvělý tým a podařilo se nám dosáhnout úspěchů, o nichž jsme na začátku ani nesnili. Ale když jsem začal cítit, že by mohl převládnout zvyk nad inspirací, rozhodl jsem se zkusit něco nového. Jsem přesvědčen, že nejen v gastronomii bude tato dekáda dekádou regionů a že kvalita nemusí být jen výsadou hlavního města.

Od nového roku jste šéfkuchařem společnosti Lobster Catering v Olomouci.Proč právě tam a není už tam kuchařské výsluní obsazeno Přemkem Forejtem a jeho Entrée?
Půda na tento přestup se připravovala dlouho. V Olomouci jsem byl před lety u zrodu konceptu Lobster Family Restaurant v Galerii Šantovka. Pomáhal jsem rozjíždět restauraci v italském stylu, která postupně získala renomé a prošla jí řada známých šéfkuchařských jmen. V Olomouci mám zároveň spoustu přátel, účastnil jsem se tam Garden Food Festivalu a postupně si to město zamiloval. A začal si všímat, jak v něm gastronomie rok od roku získává stále lepší úroveň. Entreé byla bodem zlomu, díky Přemkovi se Olomouc stala významným cílem gastroturistiky z celé republiky. Dnes je tu spousta kvalitních restaurací včetně progresivních podniků, jako třeba Long Story Short Eatery & Bakery. Když jsem dostal nabídku vést dva nové koncepty od přátel, o kterých vím, že jim opravdu záleží na kvalitě, neváhal jsem.


Jeden z těch projektů se zaměřuje na catering. V čem vás catering láká a je to vaše oblíbená disciplína?
Catering je vaření spojené s poznáváním. Člověk má možnost poznat různá zajímavá místa, kam by se jinak dostal jen obtížně. Zároveň je při akcích více času na komunikaci se zákazníky. Poznáte spoustu zajímavých a inspirativních lidí. Pro Lobster Catering budujeme jako zázemí jednu z nejmodernějších kuchyní na Moravě. Nabízíme však služby po celé republice. Na každou akci, firemní večírek, rodinnou oslavu či koncert pod širým nebem chystáme catering na míru. Musí dokonale podtrhnout atmosféru, aby lidé odcházeli s nezapomenutelným zážitkem. Samozřejmostí je, že vaříme jen z těch nejlepších surovin jak od lokálních farmářů, tak i ze zahraničí. Přímo v Olomouci máme pro větší akce k dispozici unikátní kulisu – historickou pevnůstku Fort Escot z 19. století.

Zmínil jste však dva koncepty, ten druhý zní neméně zajímavě. Mluví se o Paulusově novém bistru…
V těchto měsících se v Olomouci dokončuje supermoderní kancelářská budova Envelopa Office Center, jejímž srdcem bude obrovské prosklené atrium. A právě v něm bude sídlit bistro, které bude „mým dítětem“. Dlouho mě láká rehabilitovat koncept kantýny, pověst tohoto typu podniku z pochopitelných důvodů utrpěla za minulého režimu. Mám vizi samoobslužného bistra, kde se lidé rychle a pohodlně občerství, ovšem v kvalitě, na kterou jsou od Pauluse zvyklí. Nepůjde o podnik typu „fine dining“, rozdíl však bude ve stylu, nikoliv v gastronomické laťce. Od bohaté snídaně přes dobrý oběd po výbornou kávu a servis při večerních společenských akcích chceme nabídnout komplexní službu. A dítě to bude skutečně „vymazlené“. Velká pozornost je věnována designu interiéru, vizuální stránka má umocnit gastronomický zážitek.

Přejeme Romanu Paulusovi hodně úspěchů na cestě za snem!

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz