19. 07. 2021 - BRNO - Tradiční event České barmanské asociace se po více než ročním odkládání kvůli covidu-19 uskuteční v pátek 6. srpna od 10 do 22 hodin v brněnském centru Abzac.
Stěžejní částí programu bude Grand Prix CBA poprvé koncipovaná jako finále Czech Bartenders League o nejlepšího barmana České republiky.
Patnáctka nejlépe bodovaných barmanů seriálu profesionálních soutěží ročníku 2019 (například Diageo World Class, Chivas Masters, Fernet Stock Summer Inspiration, International Rudolf Jelínek Cup…) se napřímo utká o titul Barmana roku 2019 s právem reprezentovat ČR na koktejlovém mistrovství světa IBA World Cocktail Championships 2022 v kubánské Havaně.
„Hodnotící komise ocení především zajímavé pracovní techniky, maximální kreativitu a profesionální představení klíčových produktů i koktejlu jako celku,“ uvedl prezident CBA Aleš Svojanovský. Všichni účastníci finále obdrží z rukou prezidenta CBA prestižní pamětní plaketu. Vítězové soutěžních skupin převezmou z rukou zástupců jednotlivých společností hodnotné věcné ceny.
Výkony finalistů okomentuje a posoudí VIP porota ve složení Kateřina Kluchová, Tomáš Melzer, Michal Marešovský, Achim Šipl a Milan Zaleš. Jmenované osobnosti tuzemské barové scény navíc v průběhu dne vystoupí před publikum se svými prezentacemi.
Kromě soutěžení čekají návštěvníky také chuťové zážitky. U barů a tasting pointů budou moci degustovat novinky všech významných partnerů CBA ve formě koktejlů či kávových a čajových specialit. O kulturní stránku eventu se postará jazzové trio Vítězslava Hándla. Slavnostním bodem programu bude předávání pohárů všech soutěžních kategorií pro rok 2019 a udělení ceny Bohumila Pavlíčka za celoživotní přínos gastronomii. Celou akcí bude provázet jedinečný Petr Nárožný.
Abzac hands up! se naposledy uskutečnil před více než dvěma lety. Jeho pořádání v původně naplánovaných termínech 24. března 2020 a 5. března 2021 zhatila pandemická situace a z ní vyplývající omezení.
Rozlosování Grand Prix CBA – finále Czech Bartenders League 2019 dle skupin:
Skupina Bohemia Sekt
Martin Straka (Hendrix Café)
Jiří Pácalt (Tretter’s)
Tomáš Staněk (Žlutá ponorka)
Skupina Jan Becher – Pernod Ricard
Jan Zlámaný (Zanzibar)
Filip Štumper (Aureole)
Jakub Baštinec (Pablo Escobar)
Skupina Ultra Premium Brands
Jan Lukas (Apotheka)
Daniel Jach (Rotor)
Jakub Zouzal (Zanzibar)
Skupina Rudolf Jelínek
Marek Vybíral (Black Stuff)
Lucie Bieglová (Black Angel’s)
Filip Polzer (Hendrix Café)
Skupina STOCK Plzeň-Božkov
Jan Šebek (Grandhotel Pupp)
Filip Stránský (Anonymous)
Marek Adam (Jekyll & Hyde)
Zdroj: ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.