Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

JAN ŠEBEK SKONČIL NA MISTROVSTVÍ SVĚTA TŘETÍ

JAN ŠEBEK SKONČIL NA MISTROVSTVÍ SVĚTA TŘETÍ

14. 10. 2021 - KARLOVY VARY - V Karlových Varech, přímo na kolonádě u slavného Vřídla, se na konci letošního srpna uskutečnilo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. V konkurenci barmanů z 18 zemí si skvěle vedl reprezentant České republiky Jan Šebek, který skončil celkově třetí.

Jan Šebek, jenž působí v Becher’s baru karlovarského hotelu Pupp, se mohl opřít o podporu domácího publika. Prezentoval se mu koktejlem Rhubizz kombinujícím nealkoholický destilát Seedlip Grove 42, cordial Monin Paragon Rue Berry, rebarborovou šťávu, perlivou minerální vodu Mattoni a lístek shiso.

„K jeho přípravě jsem použil suroviny, které reprezentují důležité ideje současného barmana. Ať už jde o udržitelnost našeho jednání vůči životnímu prostředí, používání moderních technologií, nebo využití sezónních a lokálních ingrediencí,“ vysvětlil český barman, který za obsazení bronzové příčky obdržel odměnu ve výši 2 tisíc dolarů. Soutěž vyhrála Greta Grönholm z Finska, z druhého místa se radoval Rakušan Stefan Haneder.

Prezident spolupořádající České barmanské asociace Aleš Svojanovský vyzdvihl český úspěch v podobě třetího místa Jana Šebka. „Podařilo se mu vytvořit velmi moderní koktejl, který je snadno replikovatelný v kterémkoliv baru u nás i v zahraničí,“ dodal.

Mattoni Grand Drink je celosvětově uznávaná barmanská soutěž s více než dvacetiletou tradicí. Letošní 23. ročník byl zároveň podesáté pořádán jako oficiální Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů pod záštitou Mezinárodní barmanské asociace. Základem všech soutěžních koktejlů je vždy mitak jakákoliv kvóta byla likvidační. Sociální demokracie se vrací k návrhu, který již před několika lety neprošel legislativním procesem a který ve skutečnosti žádné problémy neřeší. Pokud se MPSV domnívá, že dochází k nedodržování podmínek agenturního zaměstnávání a s tím souvisejících povinností v oblasti nediskriminačního nakládání s agenturními zaměstnanci, mělo by se soustředit na kontroly prostřednictvím Státního úřadu inspekce práce (SUIP) a zbytečně nedeformovat trh práce. Zvláště v době, kdy se nejen cestovní ruch, ale služby všeobecně potýkají s kritickým nedostatkem zaměstnanců, je podobná myšlenka jen další překážkou už tak značně poškozeného podnikání v našem oboru. nerální voda Mattoni, barmani zároveň musí dodržet přísně nízkokalorickou skladbu svých originálních drinků.

Nealkoholické míchané drinky jsou v posledních letech jedním z trendů globální barové scény. Některé přední české koktejlové bary mají nealkoholické koktejly vlastních receptur ve stálé nabídce a ze strany hostů reflektují čím dál vyšší zájem o tyto drinky.

Text: Michael Lapčík, Česká barmanská asociace, foto: CBA

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz