Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejoblíbenějším TOP vinařským cílem roku 2021 je VICAN rodinné vinařství z Mikulova

Nejoblíbenějším TOP vinařským cílem roku 2021 je  VICAN rodinné vinařství z Mikulova

08. 11. 2021 - MIKULOV - Vítězem prestižní soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2021 stalo rodinné vinařství Vican z Mikulova. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, když příznivci vinařské turistiky organizátorům zaslali 22.686 platných hlasů, tedy podobný počet jako loni.

Letošním stříbrným cílem je Habánský sklep Vinařství Lacina z Velkých Pavlovic, bronzovým pak Dvůr pod starýma horama z Boršic u Buchlovic. Cenu Národního vinařského centra získala Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice.

Letos poprvé byla vypsána speciální kategorie, ve které se mezi sebou utkaly cíle s titulem CHAMPION. Tedy ty cíle, které v minulých ročnících získaly třikrát medailová ocenění. V této kategorii zvítězil a titul TOP vinařský cíl CHAMPION roku 2021 získal Salon vín ČR.

Hlavou vítězného rodinného vinařství Vican je vinař a producent Tomáš Vican, jenž stojí za filmy Bobule a Bajkeři či seriálem Vinaři. „Naše vinařství stojí na samotě, a přitom kousek od Mikulova, uprostřed Pálavy, obklopeno vlastními vinicemi. Lokace je sama o sobě natolik skvělá, že my už to můžeme svou činností jenom kazit,“ podotýká Tomáš Vican s nadsázkou.

Vyhlášené je párování zdejších výborných vín s domácími sýry, které denně vyrábí dcera vinaře Tereza. Lákadlem je farmářský dvůr vinařství, kudy vede cyklostezka z Mikulova do Lednice a na němž zastavující cyklisty vítá volně si vykračující osel Romeo s lamou Leonardo.

„Věřím, že lidé oceňují přátelskou atmosféru a spoustu zákoutí pro rodiny. Letos jsme vybudovali dvě nová posezení, jedno s vyhlídkou do vinohradů, přímo u bylinkové zahrádky sloužící k výrobě sýrů. Leckdo může mít náš dvůr a přilehlé vinohrady spojené se scénami z 3Bobulí, které se tu točily,“ dodává Tomáš Vican.


TOP vinařský cíl je on-line bedekr zajímavých míst, která svým návštěvníkům nabízejí snoubení vína a zážitku. Mohou to být vinařství, sklepní uličky, vinotéky, vinařské penziony nebo třeba restaurace, kde profesionálně pracují s vínem. Průvodce v současnosti zahrnuje rovných 230 cílů rozesetých po celé České republice doslova od Beskyd po Sokolov a od Šumavy po Krkonoše, a postupně se obměňuje. Bedekr píše tým jedenácti odborných garantů na základě osobní zkušenosti s daným místem. Přímo v terénu poznáte TOP vinařský cíl podle samolepky s logem.

Každoročně navíc veřejnost vybírá z těchto cílů ten nejpopulárnější. Hlasování je možné vždy od začátku června do konce září. Počet evidovaných hlasů každoročně přesahuje 20 tisíc.

Pro více informací navštivte on-line bedekr na www.topvinarskycil.cz.

Organizátorem projektu je Vinařský Institut.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz