Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojmo bude mít vánoční atmosféru i bez koncertů

Znojmo bude mít vánoční atmosféru i bez koncertů

26. 11. 2021 - ZNOJMO - Svařák si uvaříme doma a koledy si zazpíváme sami. Takhle smutně mohl vypadat nadcházející vánoční čas po včerejším vyhlášení opatření. Bez sváteční atmosféry ale nebudeme.

„Situace není jednoduchá a na základě vládního opatření se budeme muset obejít bez velké části kulturního programu a bohužel také bez adventních trhů. I přes to ale věřím, že si každý vytvoří krásnou vánoční atmosféru doma s těmi nejbližšími nebo právě ve městě, kde díky bohaté výzdobě a dalšímu vyžití na každého dýchnou ty pravé Vánoce. Ve Znojmě máme navíc šikovné kavárníky a restauratéry, kteří každému něco dobrého rádi dopřejí,“ informuje Jakub Malačka, starosta města Znojma.

O část programu ve Znojmě opravdu nepřijdeme. „Každý čtvrtek se rozezní koledy z věže, navštívit můžete ohradu s ovečkami na Hradní ulici, při troše štěstí potkáte od čtvrtka do neděle v historických ulicích ponocného, nařízení nám také dovolují pokračovat v programu městského divadla,“ přibližuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Pro letošní rok se několik týdnů připravuje také novinka na náměstí Komenského. „Vyhlídkového kola mezi Horním a Středním parkem se opatření dotknou, ale nezamezí jeho provoz. V tuto chvíli víme, že zájemci musí prokázat bezinfekčnost, kterou bude provozovatel kontrolovat a že je potřeba dodržovat bezpečné rozestupy. O krásný výhled z ptačí perspektivy ale návštěvníci nepřijdou,“ vysvětluje Karel Podzimek, místostarosta, který má kulturu ve své gesci. Obejít se musíme také bez slavnostního zahájení, strom na Masarykově náměstí se rozsvítí během nedělního dopoledne bez určeného času. Pokud tedy vyrazíte v dopoledních hodinách na procházku, třeba budete mít to štěstí a rozsvícení zahlédnete. Během toho můžete také navštívit trhovce, kteří jsou ve stáncích spodní části náměstí. Jde o celoroční trh, kde si zakoupíte jmelí nebo různé vánoční ozdoby.

 

Splňte dětem přání a dopřejte jim opravdové Vánoce

Před měsícem jsme za největší symbol Vánoc označili projekt Splněná přání. Ať už bude situace s opatřeními jakákoliv, tak děti o své dárečky nepřijdou. „Na projektu pro podporu dětí z rodin, o které se stará Oblastní charita Znojmo, ať už v podobě rodin z Domova pro matky a otce v tísni nebo rodin za kterými dojíždí, se téměř nic nemění. Každý, kdo se bude chtít stát Ježíškem si může obálku s dopisem vyzvednout v infocentru na Obrokové, kam se následně budou dárky také doručovat, a to až do 13. prosince,“ přibližuje František Koudela. Jde o více než 130 dětí, které by jinak Vánoc prožívaly bez dárků, bez radosti z nich.

Můžete z toho vybruslit

V provozu kromě vyhlídkového kola zůstanou také veřejná kluziště. Na ledové ploše na ulici Sokolská bude kapacita omezena na 100 osob, i tady bude zapotřebí prokázání bezinfekčnosti. Na Horním náměstí bude kapacita omezena na 20 osob.

Opatření jsou stanovená na následujících 30 dní od 26. listopadu. O osudu další části programu, do které patří koncerty v chrámu sv. Mikuláše a také program Silvestra se rozhodne v následujících dnech. Prosíme návštěvníky, aby pro informace o změnách sledovali web Znojemské Besedy a profil na Facebooku.

 

image

 

Zdroj: Karel Semotam

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz