02. 12. 2021 - PŘEROV - I v letošním roce připravil pivovar Zubr u příležitosti adventu a vánočních svátků oblíbený čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim. Jde o limitovanou edici piva, kterého se uvařilo pouze 1400 hektolitrů.
Zhruba polovina z tohoto množství zamíří v sudech do restaurací a druhá část je stočena do lahví, aby si mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat Maxxima i doma u sváteční tabule.
„Zubr Maxxim uzavírá každoročně naši edici pivních speciálů. Skvěle se hodí do chladnějšího zimního období, kdy lidé více preferují silnější a plná piva. Pevně věřím, že i v letošním roce si ho lidé vychutnají ve své oblíbené restauraci nebo pivnici spolu s rodinou a s přáteli a budou si moci společně připít na zdraví a snad i na lepší časy, které jsou před námi,“ říká Nataša Rousková, ředitelka a sládková pivovaru Zubr.
Zubr Maxxim je čtrnáctistupňový speciál zlatavě jantarové barvy se smetanovou pěnou vyrobený dle tradiční receptury klasickým výrobním postupem. V ležáckých tancích zraje toto výjimečné pivo 90 dnů. Vyhlášený slad z hanáckých ječmenů a vybrané odrůdy chmele, zejména z oblasti Tršicka, mu pak dodávají jedinečné aroma s lahodnou plnou chutí a výraznější příjemnou hořkostí.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.